Харків — знову столиця. Культурна

Харків — знову столиця. Культурна

Якщо щось зробити нереально, треба все ж розпочати — відтак, можливо, і вдасться. За цим принципом генератору харківського мистецького життя — міській художній галереї, попри фінансову і культурну кризу в Україні, вдається робити непосильне — проводити бієнале молодіжного сучасного мистецтва. П’ятий Non Stop Media, який відбувався у Харкові з 30 березня до 13 квітня, мав у своєму «багаж­нику» все для того, щоб стати на два тижні головною культурною подією міста: і талановитих авторів, і авторитетне журі, й численну армію вірних прихильників харківської «муніципалки».

Гості з майбутнього

Гості з майбутнього

«Я ношу окуляри, тобто не є людиною з ідеальним зором. А минулого року побачила оголошення про конкурс «Ініціатива року». Так виникла ідея створити проект для людей, які погано бачать», — пояснює студентка Національного університету ім. Т.Шевченка Євгенія Вятчанінова, як народилася ідея такого некомерційного благодійного проекту. Адже відомо, що людям із вадами зору та незрячим в Україні катастрофічно не вистачає спеціальної літератури.

«Нація» на кону

«Нація» на кону

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вистава «Нація» стала продовженням співпраці режисера, директора Івано–Франківського академічного обласного українського музично–драматичного театру ім. І. Франка Ростислава Держипільського з відомою українською письменницею. Постановка «франківцями» «Солодкої Дарусі» мала торік великий успіх, у тому числі й у столиці. «Наше надзавдання, — каже режисер про нову виставу, — внутрішнє життя духу, його перезавантаження й очищення нації, народження нової свідомості».

Всі статті рубрики