«Чому порушую? Бо НЛО летіло!»

14.04.2010

Округ Саутворк на півдні Лондона відомий тим, що тут, на набережній Бенксайд, колись стояв знаменитий шекспірівський театр «Глобус». А ще в багато мов увійшла назва саутворкського притулку для божевільних — Бедламу. Можливо, саме ці чинники змушують місцевих водіїв–порушників при зустрічах із поліцейськими бути акторами або прикидатися дурниками. Принаймні це випливає зі «списку найдурніших виправдань водіїв», який днями опублікувала газета «Сан».

Отже, за свідченням лондонського «ДАІ», один порушник заявив, що його не слід штрафувати, бо в салоні авто літала бджола, і він перевищив швидкість, аби кусючу комаху віднесло від його голови й прибило до задньої шибки. Інша жінка за кермом пояснила, чому не пристебнулася: мовляв, вона працює стриптизеркою, а ремінь безпеки болісно чіпляє пірсинг на грудях.

Ще один оригінал опротестував квитанцію за паркування в недозволеному місці, стверджуючи, що він спав на задньому сидінні, накрившись ковдрою з головою, і можна було його розбудити та попросити переставити машину. Інший порушник зупинився не там, де слід, бо його... загіпнотизували. Наступний — бо собаці закортіло в туалет.

Автомобіліст Н., оштрафований за надто швидку їзду, сказав, що прилади зафіксували швидкість не його авто, а... літака, який пролітав повз. Ну й зовсім «бедламний актор» за кермом послався на вибрики НЛО, котре перебувало в районі порушення.

В адміністрації Саутворка відзначили, що жодне з цих виправдань не було поважною причиною для пробачення порушників.