Побачення з Тіною

14.04.2010
Побачення з Тіною

Тіна Фей — не лише акторка, а й сценаристка і продюсер.

Не лише на фільми в 3D форматі нині йде глядач у кінотеатр. Старе добре двомивірне кіно, виявляється, теж може бути лідером прокату. Якщо попереднього уїк–енду (2—4 квітня) найбільшу касу в Північній Америці зібрала тривимірна «Битва титанів» режисера Луї Летер’є — пригодницькі фантазії на тему давньогрецьких міфів, то в останні вихідні «Титани» збагатили своїх творців на $26,9 млн. і спустилися на другу сходинку. А очолив «турнірну таблицю» бокс–офісу фільм «Шалене побачення» (в оригіналі — Date Night). У його активі — $27,1 млн. Класична комедія, що стартувала 9 квітня, стала вельми вдалим творінням режисера Шона Леві, який відзначився стрічками «Молодята», «Ніч у музеї», «Рожева пантера», серіалом «Лессі» та ін.

У нашому прокаті «Побачення» ще немає, але кіномани, які бачили його у США, розповідають, що доводиться надривати живіт від сміху впродовж усіх 88 хвилин картини. За сюжетом, подружжя Фостерів (актори Стів Карелл і Тіна Фей) прагне урізноманітнити нудне сімейне життя вечерею в крутому нью–йоркському ресторані. А коли там не виявляється вільних столів, Фостери представляються іменами іншої парочки. І вже невдовзі до скронь чоловікові та дружині приставляють стволи пістолетів, починаються божевільні пригоди з біганиною по місту за участю гангстерів та корумпованих копів.

Сценарист комедії — Джош Клауснер, який працював над «Шреком–3». Але з титрів виявляється, що значну частку жартів придумали виконавці головних ролей, зокрема Тіна Фей. Воно й не дивно, адже 40–річна Тіна — не лише акторка комічного жанру, а й письменниця, авторка сценаріїв телесеріалів. В її активі — п’ять «Еммі» та «Золотий глобус». Серед інших фільмів з її участю — «Погані дівчиська» та «Ой, мамочки!».

Третє місце у списку найприбутковіших картин уїк–енду займає лідер двотижневої давності, 3D–мультфільм «Як приручити дракона» ($25,3 млн.). А четвертою стала ще одна двовимірна комедія «Навіщо ми одружуємося знову» режисера Тайлера Перрі ($ 11 млн.). Попереднього тижня ця стрічка йшла другою після «Битви титанів». А «Титани», до речі, за два тижні прокату назбирали $110 млн.