«Тушки» дісталися задарма

10.04.2010

Генеральна прокуратура відмовила у порушенні справи щодо підкупу суддів Конституційного Суду «за відсутністю події злочинів». «За результатами дослідчої перевірки, факти хабарництва у КС не підтвердились, у зв’язку з чим Генеральною прокуратурою у порушенні кримінальної справи за фактами одержання та давання хабара відмовлено», — повідомила прес–служба ГПУ. Цікаво, що рішення було ухвалене того ж дня, коли КС оприлюднив свій вердикт у справі про коаліцію «тушок».

Нагадаємо, нещодавно Юлія Тимошенко звинуватила представників Партії регіонів у підкупі суддів КС. Лідерка БЮТ стверджувала, що суддям дали по мільйону доларів за вердикт про законність коаліції «тушок». Після цих одкровень Тимошенко запрошували у Генпрокуратуру для дачі пояснень. «У ході перевірки Юлія Тимошенко надала пояснення у ГПУ, однак конкретних фактів хабарництва не вказала, — повідомила прес–служба відомства. — Будь–яких документів про конкретних осіб, які пропонували хабарі, а також суддів КС, які їх отримували, Юлією Тимошенко не надано». Генпрокуратура повідомила, що Тимошенко відмовилась підписувати власні пояснення.

Наразі прокуратура продовжує перевіряти твердження «щодо втручання в діяльність КС та вчинення тиску на його суддів з метою добитися винесення неправосудного рішення». За результатами перевірки буде ухвалено рішення «відповідно до закону».

А тим часом сама Тимошенко висловила подяку семи суддям, які не поставили свої підписи під рішенням КС. «Знаю, як непросто вам було боронити справедливість і закон, які спокуси були перед вами. Поки є такі люди, як ви, можна вірити, що не все в цій країні і при цій владі продається», — похвалила Тимошенко. У прес–службі БЮТ поіменно назвали суддів, які не підтримали скандальне рішення (зокрема, тих, хто був на лікарняному): Василь Бринцев, В’ячеслав Джунь, Анатолій Дідківський, Іван Домбровський, Ярослава Мачужак, Петро Стецюк, Віктор Шишкін. БЮТівські тиради не обійшлися без «ляпу». В перших повідомленнях прес–служби Домброський і Стецюк були внесені до числа суддів, які підтримали коаліцію «тушок». БЮТівцям довелося вибачатись за помилку. А хто вибачиться за помилку суддів?..