«Буквар» — у 102

10.04.2010

Учитися ніколи не пізно — справедливість цієї тези вже не раз доводили власним прикладом студенти, які вступали до ВНЗ у віці далеко за... Але мешканка міста Цизнань у китайській провінції Шаньдун, здається, побила всі рекорди. Бабуся вперше пішла навіть не в університет, а до школи, коли їй виповнилося... 102 роки.

Як повідомляє сайт «Ананова» з посиланням на китайську газету «Кілу івнінг пост», Ма Сюсянь мріяла про школу все життя. Але спершу батьки не могли собі дозволити віддати дитину до школи, потім у 13–річному віці Ма пішла працювати, у 18 — вийшла заміж, далі народила дев’ятьох дітей, і на навчання вже просто не залишилося часу. При цьому жінка постаралася, аби більшість її нащадків здобули вищу освіту.

Тепер вільний час нарешті з’явився, і Ма Сюсянь змогла втілити свою мрію — пішла до школи. Таку можливість їй надав один із навчальних закладів, дізнавшись про поневіряння старенької з інтерв’ю, яке вона дала місцевій газеті. Щоправда, на уроках 102–річній учениці першого класу доводиться користуватися слуховим апаратом і лупою, щоб краще бачити, але бабуся зізнається, що давно вже не почувалася такою щасливою.