За газ — реакторами

За газ — реакторами

Учорашнє засідання Кабміну почалось із великих обіцянок. «Сьогодні Всесвітній день охорони здоров’я людини. У цей день я хочу підкреслити, що новий курс нашої влади передбачає, що Україна дійсно — для людей, і тому серед головних для нас пріоритетів — завдання за лічені роки так модернізувати медицину, щоб профілактика та лікування були сучасними і доступними та однаково високого рівня від Києва до кожного села», — з натхненням прочитав голова Кабінету Міністрів Микола Азаров.

Усі на пошуки пального!..

Усі на пошуки пального!..

Перебуваючи в Москві, Президент України Віктор Янукович, як виявилося, не тільки насолоджувався раритетним авто свого російського колеги, а й намагався домовитися з ним про пільгову вартість газу. На жаль, безрезультатно: прогнозована вартість газу для України залишилася на рівні 330 доларів за тисячу кубометрів, що є непідйомним для вітчизняної економіки. Аби Дмитро Медведєв був із ним погідливішим, пан Янукович вирішив зробити хід конем — і вчора вранці вирушив до столиці Казахстану, де запланував домовитися про постачання блакитного палива з президентом цієї держави Нурсултаном Назарбаєвим.

Із Росією... російськими ж грішми

Із Росією... російськими ж грішми

Учора наша держава — день у день відповідно до контракту — розрахувалася за спожитий у березні природний газ. «Нафтогаз» заплатив «Газпрому» 576 млн. доларів. Раніше віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко пояснив, що залучати бюджетні кошти чи золотовалютні резерви, як практикувалося раніше, для розрахунків за пальне ми не будемо. Відповідно до вказівки Миколи Азарова, НАК має сам знаходити джерела фінансування.

Не сторгувалися...

Не сторгувалися...

Учора після обіду громадськість України нарешті мала довідатися, яким новий уряд бачить державний кошторис на нинішній рік: Міністерство фінансів організувало публічне представлення цього документа. Прем’єр Микола Азаров навіть назвав термін, коли законопроект мають передати на розгляд депутатів Верховної Ради — 11 квітня. Але за кілька годин до початку дійства прес–служба Мінфіну обдзвонила всі редакції та повідомила, що презентація переноситься на невизначений час.

Всі статті рубрики