Відрекомендуйтеся комп’ютеру

Відрекомендуйтеся комп’ютеру

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» у прикордонників поменшало роботи. Відтепер паспортний контроль пасажири проходитимуть за допомогою пластикових електронних карток, де й міститиметься вся інформація про їхню особу. Варто лише прикласти картку до спеціального турнікету з екраном — й інформація з’явиться на моніторі. Прикордонному інспектору залишиться лише перевірити авіаквиток. У Держприкордонслужбі, яка впроваджує новинку в рамках підготовки до футбольного чемпіонату Євро–2012, вже порахували, що за допомогою електроніки процедура паспортного контролю стала у п’ять разів коротшою і займає щонайбільше дві хвилини.

Конспіратори Черновецького

Конспіратори Черновецького

Депутати опозиційних фракцій Київської міської ради шоковані фактом викрадення документів щодо приватизації столичної нерухомості і пов’язують його з наміром команди мера приховати численні зловживання напередодні ініційованої урядом комплексної перевірки влади міста. Тепер практично неможливо встановити власника того чи іншого об’єкта, а отже, і те, чи була його приватизація законною.

За сміття заплатимо

За сміття заплатимо

Великодні свята, слава Богу, Тернопіль зустрічатиме вже без сміттєвих завалів на вулицях та подвір’ях. Після восьмимісячної блокади головного тернопільського сміттєзвалища жителі прилеглих сіл — Малашівців та Ігровиці — нарешті знову пустили сміттєвози на його територію. Правда, лише тимчасово. Це стало можливим передусім завдяки низці складних перемовин представників влади з активістами сільських громад, у результаті яких було підписано черговий меморандум, який гарантує забезпечення поетапної рекультивації та благоустрою сміттєзвалища на території Малашівської сільської ради до 1 листопада цього року, на що тернопільські облдержадміністрація та міська рада зобов’язалися виділяти бюджетні кошти.

220 вольт для зізнання

220 вольт для зізнання

Серію жахливих тортур пережили два жителі Іванівського району Одещини, яких несподівано запросили до райвідділу внутрішніх справ у місті Роздільна і почали допитувати у кримінальній справі про крадіжку деталей екскаватора. Однак громадяни, як встановлено перевіркою прокуратури Одеської області, не змогли надати слідчому очікуваних зізнань. Тож працівники міліції спершу побили затриманих, а згодом вдалися до тортур.

В океані без води

В океані без води

Судно «Атлантік Проджект» із повністю українським екіпажем покинуте напризволяще в міжнародних водах навпроти індійського порту Кочін. Корабель із вантажем добрив ішов із Китаю на Шрі–Ланку і 26 березня зайшов у Кочін для дозаправки. Між судновласником та отримувачем вантажу виникла суперечка, останній вимагав заарештувати судно в Шрі–Ланці, проте лондонський суд заборонив арешт.

Крилата богиня для «Мелодії»

Крилата богиня для «Мелодії»

На церемонії вручення XXIII Національної кінематографічної премії Росії «Ніка» гучно прозвучала «Мелодія для шарманки» українського режисера Кіри Муратової. Її визнано найкращим фільмом країн СНД і Балтії. У компанії SOTA Cinema Group повідомили, що Кіра Георгіївна не змогла отримати приз за станом здоров’я. Замість неї статуетку крилатої богині Ніки у Московському державному академічному театрі оперети прийняв продюсер «Мелодії для шарманки» Олег Кохан. «Це третя наша «Ніка» за останні п’ять років, і всі три отримали фільми визнаних майстрів — Романа Балаяна і двічі Кіри Муратової.

«Посольство Боже» «окупувало» Осокорки

«Посольство Боже» «окупувало» Осокорки

Поки деякі другі християни проходять через особливо сувору фазу посту, в «Посольстві Божому», секті харизматів, до якої входить Леонід Черновецький, уже почали святкування. Учора біля станції метро «Осокорки» в Києві розкинувся величезний намет. Планується, що колись тут буде будівля культурно–духовного центру «Посольства», а поки в білому наметі вмістилося близько тисячі людей. Упродовж святкування до 4 квітня тричі на день тут збиратимуться люди, аби відправити службу Божу.

Всі статті рубрики