Внутрішні міграції

01.04.2010

Фракція БЮТ пропонує переділити парламентські комітети. «Опозиція вимагає, щоб нам, відповідно до закону про Регламент, були надані відповідні комітети. Ми будемо їх вимагати аж до блокування трибуни», — заявив учора народний депутат Сергій Міщенко. БЮТівець сказав, що опозиція готова поступитися посадами голів комітетів, які зараз належать їй (ще з тих часів, як «тимошенківці» входили в коаліцію). Зокрема, Міщенко висловив готовність скласти повноваження голови комітету з питань правової політики. Нагадаємо, опозиції мають належати керівні посади в комітетах із питань свободи слова, з питань правосуддя та боротьби зі злочинністю, в бюджетному та регламентному комітетах.

Представники коаліції скептично оцінюють пропозицію ділити комітети заново. Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов стверджує, що «це паралізує роботу парламенту щонайменше на два місяці». Голова Верховної Ради Володимир Литвин теж вважає, що переділ комітетів може розпалити в парламенті пристрасті. «Якщо у вас є намір збурити Верховну Раду, щоб 200, як мінімум, людей, які є головами, заступниками, секретарями, між собою влаштували війну, давайте її почнемо», — застеріг Литвин. Він заявив, що комітети можна «перетрусити» тільки тоді, коли буде згода обох сторін.

 

ДО РЕЧІ

До складу коаліції «Стабільність і реформи» увійшов ще один народний депутат від БЮТ — Петро Кузьменко. Таким чином тепер коаліція налічує 239 депутатів.