НОВИНИ ПЛЮС

30.03.2010

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович призначив Михайла Вишиванюка головою Івано–Франківської обласної держадміністрації, Олександра Удовіченка — Полтавської, Бориса Клімчука — Рівненської. Усі вони обіймали ці посади за часів «пізнього» Кучми.

Кабінет Міністрів пропонує призначити головою Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, нардепа від Партії регіонів, який очолював АМКУ з 2001 до 2008 року.

Протидія партії «За Україну!»

У Полтаві намагалися зірвати проведення конференції обласної організації партії «За Україну!», в якій брав участь партійний лідер В’ячеслав Кириленко, повідомив сайт ZaUA із посиланням на голову обкому партії Олега Пустовгара. Спершу в орендованому залі педуніверситету «раптово почався ремонт тепломережі», потім у шахово–шашковому клубі обл­енерго відімкнуло електрику. «Не пройшло і двох годин з часу представлення нового «губернатора», як уже почалися репресії проти незручних для нової влади політичних сил», — зауважив Пустовгар. Зрештою конференція таки відбулася.

Янукович теж наразі не проти корупції

Президент Віктор Янукович вирішив відкласти набуття чинності законами про протидію корупції. Він підписав відповідні зміни, внесені до законодавства Верховною Радою. Згідно з цими змінами, закони «Про засади запобігання та протидії корупції» та «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень» набудуть чинності замість 1 квітня 1 січня. Заступник голови АП Олена Лукаш заявила, що «Президент внесе до Верховної Ради свій власний законопроект, яким будуть урегульовані питання боротьби з корупцією і який врешті–решт допоможе нам її подолати».

Орден Фіделю

Президент Віктор Янукович нагородив лідера Куби Фіделя Кастро та його брата, голову ради міністрів Куби Рауля Кастро орденами — відповідно, «За заслуги» І ступеня та князя Ярослава Мудрого І ступеня. «Ярослава» V ступеня тепер має міністр охорони здоров’я Куби Хосе Кабрера. Усіх їх відзначили за реалізацію програм із лікування та оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.