НОВИНИ ПЛЮС

24.03.2010

Семиноженка охоплює жах від українського дублювання

Віце–прем’єр–міністр із гуманітарних питань Володимир Семиноженко вважає низькою нинішню якість українського дубляжу фільмів. Про це він заявив учора в ході прямої телефонної лінії в газеті «Комсомольская правда в Украінє». «Я коли слухаю черговий фільм в українському дублюванні, мене охоплює жах від якості цього дублювання, якості української мови», — сказав віце–прем’єр, підкресливши, що необхідно ставити питання не про дублювання всієї кінопродукції українською мовою, а про підвищення якості такого дубляжу.

Новий голова ВРЮ — теж від «януковичів»

Вища рада юстиції позавчора обрала своїм головою Володимира Колесниченка — колишнього голову Печерського райсуду Києва. Як повідомила газета «Коммєрсант–Україна», він у ході голосування членів ВРЮ набрав 13 голосів, тож змінив на посаді Лідію Ізовітову, чий термін повноважень сплив на початку березня. Її підтримали семеро членів ВРЮ.

Колесниченко, якого називають представником команди Президента Януковича і кумом Сергія Ківалова, в інтерв’ю газеті сказав, що хоче, аби «цей орган дав упевненість громадянам у тому, що порушення законодавства, грубе порушення присяги суддями не залишаться без уваги».

Поради американського фінансиста

Сполучені Штати Америки сподіваються на проведення реформ в Україні. Про це вчора заявив заступник міністра фінансів США Крістофер Смарт на зустрічі з Прем’єр–міністром Миколою Азаровим. На думку американця, зараз час для проведення реформ в Україні дуже вдалий, оскільки світова економіка саме виходить із кризи, і до Української держави прикута увага світового співтовариства. За словами заступника міністра фінансів США, ситуація в Україні поступово поліпшується, про що свідчить, зокрема, зростання суверенного рейтингу України і котування українських цінних паперів. «Інвестори знову зацікавилися Україною», — зазначив Смарт.

Опозиційні уряди збираються

Перше засідання опозиційного уряду планується провести в п’ятницю, повідомив агенції УНІАН прем’єр–міністр «тіньового» Кабміну, БЮТівець Сергій Соболєв. За його словами, на першому відкритому засіданні будуть остаточно представлені всі віце–прем’єр–міністри та міністри, які ввійдуть до складу опозиційного уряду. Планується обговорити три блоки питань, зокрема щодо збереження державної власності та ситуації в нафтогазовій сфері, у зв’язку із заявою нової влади про створення газового консорціуму.

* * *

Депутат від «НУНС» Арсеній Яценюк в інтерв’ю «5–му каналу» повідомив, що його опозиційний уряд буде створений до кінця місяця.

Спікер в Ірландії

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин 23–24 березня перебуває з офіційним візитом в Ірландії. Програмою поїздки передбачені зустрічі з прем’єр–міністром країни Коуеном, міністром закордонних справ Мартіном, головами Сенату Мойланом, Палати представників парламенту — Ірландії — Кірком та ін.

«Регіонали» тиснуть на «Космоса»

Мер Києва Леонід Черновецький може втратити свою посаду глави Київської міськдержадміністрації. Таку думку в інтерв’ю сайту «Обком» висловив Володимир Рибак. За його словами, минулого тижня Черновецькому на зустрічі в Кабміні сказали: «Якщо не наведеш порядок — будуть вжиті найжорстокіші заходи. Аж до дострокових виборів».