А своїх «табачників» забули

24.03.2010

Попри те, що публічна реакція очільників Блоку Тимошенко на призначення в уряд «Янузарова» найбільш одіозних персоналій виявилася трохи запізнілою, її помітили. Зокрема, перебуваючи днями в Івано–Франківську, на зустрічі зі студентами один із найпомітніших БЮТівців Микола Томенко заанонсував, що в парламенті «опозиція буде ініціювати розгляд питань стосовно звільнення тих міністрів, які мають антиукраїнські погляди». Наміри віце–спікера від БЮТ прокоментував голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев.

На думку члена «ющенківського» крила УНП Асадчева, такі кроки, спрямовані на відстоювання інтересів Української держави, варто тільки вітати. При цьому полтавський голова переконаний і в іншому: БЮТівцям не слід забувати про власних «табачників» при владі. «Адже на сьогодні у Блоці Юлії Тимошенко більш ніж достатньо людей, які можуть претендувати на звання «українофобів» та «антидержавників», — підкреслив керівник області. — Один із найяскравіших прикладів — міський голова Полтави Андрій Матковський. Ця людина протягом усього часу свого правління демонструє ненависть до українських цінностей і зневагу до всього українського».

У наведеному прес–службою ОДА коментарі Валерій Асадчев, окрім відомих фактів «війни» полтавського мера з пам’ятниками Івану Мазепі та Симону Петлюрі, згадав і про цинічну відмову міськвиконкому виділяти землю для встановлення щогли з Державним прапором біля приміщення облдержадміністрації, і про звільнення працівників, які сповідують українські цінності, і про ввімкнення першим гімну РФ під час відзначення 300–річчя Полтавської битви. Тільки самоочищення БЮТ від подібних керівних кадрів, на переконання голови Полтавської обладміністрації, «давало б цій політичній силі моральне право називатися «борцями за утвердження українських цінностей» і робити відповідні заяви».

Зазначимо, що про всі українофобські «витівки» полтавського мера Микола Томенко добре знає, бо «патронує» Андрія Матковського особисто, приїжджаючи у Полтаву ледь не щомісяця. Щоб укотре «попіаритися» тут разом із ним та розповісти полтавцям, який у них гарний мер...