Об’єднані «розкольником»

Об’єднані «розкольником»

Минулої суботи кілька десятків представників ВО «Свобода» та «примкнулих» до них активістів громадських організацій патріотичного спрямування влаштували в історичному центрі Полтави ходу зі смолоскипами від пам’ятника Українським загиблим козакам до місця на Соборному майдані, де планувалося встановлення пам’ятника гетьману Івану Мазепі. Саме в день народження останнього ініціатори згаданої акції вирішили нагадати БЮТівській владі міста про огидні «маневри» довкола вже виготовленого за народні пожертви монумента, що «припадає пилом» на території одного зі столичних підприємств більш ніж півроку. Тож дійство, по суті, перетворилося на своєрідний марш протесту проти добре відомої читачам «УМ» новітньої «полтавської битви» з Мазепою мера Андрія Матковського та його соратників.

Прокурор для відходів

Прокурор для відходів

Сміття з Тернополя нікуди вивозити вже майже два тижні. Мешканці прилеглих сіл уперто продовжують блокувати під’їзди як до старого сміттєзвалища (незважаючи на те, що міськрада виграла Апеляційний суд щодо визнання постанови екологів про його закриття не дійсною), так і на ділянку, виділену обласною владою під новий тимчасовий полігон. Тим часом значне підвищення температури повітря та весняні дощі погіршують санітарний стан міста.

Кривавий «засів»

Кривавий «засів»

Не тільки їхніх земляків із селища–райцентру Чутове приголомшила загибель минулої п’ятниці подружжя, яке вважали одним із найпомітніших повпредів фермерського руху краю. Адже своє фермерське господарство «Сіріус» Валентина і Олександр Мисники започаткували ще 1993 року. Відтоді воно «розрослося» з 25 до майже двох тисяч гектарів землі в обробітку. В офіційних святцях керівником господарства значився чоловік, але неформальним лідером у більшості його справ залишалася надзвичайно працьовита, енергійна та наполеглива жінка.

Як привести музеї в «Мистецький арсенал»

Як привести музеї в «Мистецький арсенал»

Схоже, Віктор Ющенко вирішив упритул зайнятися «Мистецьким арсеналом» і вперто лобіює своє дітище перед новим урядом. Минулої середи він вводив у курс справ на об’єкті нового голову ДУС Андрія Кравця, учора — нового міністра культури Михайла Кулиняка. А на тижні планується екскурсія «Арсеналом» голови уряду Миколи Азарова.

Триметрове кохання

Триметрове кохання

Спочатку молодята хотіли відгуляти весілля скромно, лише розписавшись, але коли дізналися, що церемонію треба замовляти в обов’язковому порядку, вирішили зробити це оригінально. Наречена, наречений та свідки стали триметровими гігантами, підписували документи, присягалися і й на рушник ставали... на ходулях.

Палестинський терор руками українки

Палестинський терор руками українки

31–річна громадянка України Ірена Сарахна (дівоче прізвище — Поліщук) уже відсиділа в ізраїльській в’язниці майже сім років і тепер, як повідомляє офіційна палестинська інформагенція МААН, влада Ізраїлю оголосила про підготовку її депортації в Україну. Нашу співвітчизницю, за словами палестинського міністра у справах ув’язнених Ісаака Караке, відправлять додому впродовж найближчого місяця.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики