Карткові ігри

18.03.2010

Виключений із фракції БЮТ нардеп Григорій Омельченко обвинувачує невідомих колег по парламенту в голосуванні від його імені. У коментарі «УМ» позафракційний депутат зазначив, що весь минулий тиждень лікувався за Києвом і на роботу під купол ВР не ходив, але саме на лікарняному ліжку дізнався з преси, що, виявляється, він проголосував і за антиконституційний Закон «Про регламент ВР», і за призначення уряду Азарова, нового очільника СБУ Хорошковського тощо.

«Коли мене виключили з фракції БЮТ у жовтні, моя картка для голосування лишилася у керівництва фракції, — зазначає Григорій Омельченко. — Я написав заяву до секретаріату ВР, і мені видали нову картку, яку було активовано. Чи заблокували попередню? Не знаю, але нова картка весь час при мені. Не розумію, з якою метою хтось голосує іншою моєю карткою. Щоб дискредитувати? Можливо, але все це схоже на дитячі забавки».

Нардеп звернувся із заявою до спікера Литвина — просить вважати недійсним голосування від його імені 9—12 березня. Григорій Омелянович планує на наступному сесійному тижні знайти ту «іншу» картку, з якою «хтось грається».