НОВИНИ ПЛЮС

11.03.2010

Заяви

Віктор Ющенко вважає, що Європейський парламент, засудивши указ про присвоєння Степанові Бандері звання Героя України, продемонстрував «історичний комплекс». «Європарламент продемонстрував щодо Бандери історичний комплекс — подивився на історію очима не сьогоднішнього дня», — заявив Ющенко під час зустрічі з інтелігенцією у Львові. Екс–Президент підкреслив, що і Бандера, і Роман Шухевич наближали незалежність України, тому вони є героями.

Громадська думка

Третина українців — 32,6% — вважає, що найкращим Президентом країни був Леонід Кучма. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова. 12,6% респондентів кращим Президентом назвали Леоніда Кравчука, 10,6% — Віктора Ющенка. Відносна ж більшість опитаних (44,1%) не змогли виділити нікого з них або не відповіли на запитання.

Дослідження проведене з 26 лютого по 2 березня 2010 року, опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка — 2,3%.

Боротьба з корупцією відкладається

Верховна Рада ухвалила зміни до кількох законів щодо запобігання та протидії корупції, які фактично відтерміновують цю саму боротьбу. «За» проголосували 236 нардепів. Законом передбачено перенести з 1 квітня 2010 року на 1 січня 2011 року введення в дію законів «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», ухвалених парламентом улітку минулого року. Віце–спікер від ПР Олександр Лавринович пояснив, що норми закону спрямовані проти багатьох громадян: «Цим законом відкрито фронт боротьби з усіма працівниками освітньої сфери, медицини, з усіма сумісниками, які працюють у приватному підприємництві».