Гуляй, Вася!

11.03.2010

Одіозній структурі на вулиці Різницькій так і не вдалося відмитися від ганьби майже трирічної давності, коли у травні 2007 року будівлю Генпрокуратури штурмували бійці «Беркута» на чолі з тодішнім міністром МВС Василем Цушком. Після зміни влади в країні пан Цушко вже не в опалі у Банкової і нового Президента (тобто його більше не шукають як фігуранта кримінальної справи), а є білим і пухнастим (тобто чистим перед законом) громадянином, кандидатуру якого навіть розглядають на посаду міністра економіки в новому уряді.

Днями управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ нарешті завершило досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс–керманича МВС в уряді Януковича за часів його другого Прем’єрства. Прес–служба Генпрокуратури про «слизьку» для свого відомства тему повідомила скупо: мовляв, за результатами розслідування та з урахуванням встановлених обставин вказану кримінальну справу закрито через відсутність у діянні Цушка складу злочину.

Виходить, що майбутні очільники МВС мають знати: якщо Прем’єр–міністра та спікера ВР, до яких ви лояльні, не влаштовує новопризначений Президентом Генпрокурор, ви можете покликати підлеглих хлопців із «Беркута», вибити двері в адмінбудівлі наглядового органу й відновити у кріслі свого Генерального. У ваших діях складу злочину не буде...

Ще кілька місяців тому Генпрокурор Медведько бідкався журналістам, що слідчим ГПУ ніяк не вдається допитати пана Цушка і поновити призупинену справу. Мовляв, екс–міністр «з’явився в Одесі і десь подівся, зараз його немає знову». І це тоді, коли Цушко спокійно агітував за Януковича на Одещині й більше не ховався за кордоном, де він нібито лікувався.