День молоді

04.03.2010
День молоді

Дмитро Німенко (праворуч) у вівторок приніс «Соколу» важливу перемогу. (Фото з архіву.)

Якби кияни поступилися і в цьому поєдинку, столиці України, мабуть, довелося б забути про матчі з іноземними суперниками аж до осені. Адже після двох поразок «Хімволокну» в Броварах дві гостьові перемоги в Могильові виглядали б примарно. Але у вівторок гравці «Сокола» впродовж усього матчу домінували і заслужено зрівняли рахунок у серії до трьох перемог — 1:1. Шкода, що цю звитягу не побачило багато вболівальників: хоча «соколи» напередодні публічно просили про глядацьку підтримку, на трибунах «Терміналу» зібралося близько 700 любителів хокею. Щоправда, цього разу вони були гучнішими за гостей із Могильова, котрі задавали тон у понеділок.

Кияни знову відчутно «перекидали» гостей: 42 наші «постріли» в рамку проти 33 білоруських. Особливо помітною була ця перевага в другому періоді: на 22 кидки у площину воріт Леоніда Гришукевича, якого потім визнали найкращим у складі могильовців, «хіміки» відповіли вісьмома загрозами Костянтину Симчуку. Іронія такої статистики полягає в тому, що саме в другому періоді глядачі шайб так і не побачили.

У господарів відчувалася відсутність травмованих нападників Дмитра Цируля та Романа Малова, які є головними бомбардирами клубу в цьому сезоні. Без них не все клеїться в атаці, але й за таких обставин «Сокіл» уміє перемагати.

Неабияк тішить перша в грі та друга шайба за сезон молодого нападника Ігоря Слюсаря: 20–річний гравець поки виходив на лід лише в десяти поєдинках, але тренер Олександр Сеуканд дедалі більше довіряє хлопцеві. Не набагато старший від Слюсаря й Дмитро Німенко, але 21–річний форвард уже встиг стати одним із ключових гравців «Сокола». Позавчора саме він закинув переможну шайбу, зробивши рахунок 3:2.

Заслуговує на увагу гра обох суперників у більшості. У першому поєдинку за таких обставин було закинуто три шайби з шести, у вівторок команди відзначились стільки ж. Ще одного разу — в першому періоді — гості пробили Симчука при розіграші шостого польового гравця, одразу після того, як «соколи» порушили правила, але винуватець ще не сів на лаву штафників.

«Ми не могли поступитися й у цій грі, адже настрій на неї був зовсім інший. Але гравців під рукою в мене дуже мало», — знову нарікав на втрати тренер киян Сеуканд. А ще потішив інформацією, що перед виїздом до Могильова частину заборгованості із зарплати перед командою власники таки погасять.

Наступні поєдинки серії «Сокіл» проведе завтра та післязавтра. Потенційні дві гостьові перемоги виведуть нашу команду до півфіналу, а якщо кияни зможуть здолати могильовців на їхньому льоду лише раз, то остання, п’ята, зустріч серії відбудеться в Броварах.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Українські шанувальники НХЛ, які відслідковують виступ наших співвітчизників у найсильнішій лізі світу, відтепер можуть зосередити свою увагу на одній команді. Учора клуби «Торонто мейпл лівз» та «Піттсбург пінгвінз» провели обмін, за результатами якого український нападник «кленових» Олексій Понікаровський опинився в таборі «пінгвінів», де вже тривалий час виступає Руслан Федотенко. «Думаю, що Олексій є гарним поповненням для нашої команди», — так оцінив перехід земляка сам Федот. Замість 29–річного нападника збірної України «Торонто» отримало захисника Мартіна Скоулу та нападника Луку Капуті.

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Баффало» — 3:2 (Федотенко, «П» — 11.46, 1+1, «+1», 1 кидок).

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 1/4 фіналу (другі матчі серій до трьох перемог). «Сокіл» — «Хімволокно» — 3:2 (1:1, 0:0, 2:1; Слюсар, 10 (більш.); Сальников, 40 (більш.); Німенко, 49 — Блох, 15 (шостий гравець); Томілін, 44 (більш.); серія — 1:1), «Шахтар» — «Німан» — 3:0 (Шафаренко «Ш» — 1+1; серія – 2:0), «Юність» — «Вітебськ» — 3:0 (Тимченко, «Ю» — 1 шайба; 2:0), «Гомель» — «Керамін» — 4:1 (2:0).