Гуртом і школу добудуєм

03.03.2010

З незвичною ініціативою виступили на Черкащині уманські журналісти — члени прес–клубу «Свобода слова». Вони взяли під свою опіку добудову школи в приміському селі Родниківка. Вже оголошено про збір коштів, і незабаром буде відкрито рахунок, на який можна буде їх перераховувати. Першим на заклик уманських журналістів відгукнувся колектив навчально–дослідного господарства «Родниківка», пообіцявши вкласти у добудову школи 50 тисяч гривень.

«Перераховувати кошти на цю добру справу виявили готовність багато людей. Зокрема, про підтримку нашого проекту вже заявило Всеукраїнське об’єднання «Свобода», члени якого з усіх регіонів України теж долучаться до добудови цієї сільської школи на Уманщині», — каже «УМ» голова прес–клубу «Свобода слова» Тетяна Чорномаз.

Триповерхову школу в Родниківці, а в цьому селі сьогодні мешкає 300 школярів, почали будувати ще в далекому 1986 році. Нині цей навчальний заклад готовий на 50 відсотків, довгобуд попри все непогано зберігся. А сільські діти весь цей час навчаються у дореволюційних приміщеннях. Старшокласники ж їздять здобувати знання в Умань, долаючи щодня в сніг, мороз та дощ кілька кілометрів шляху. Тому журналісти й вирішили започаткувати всенародну толоку й добудувати школу загальними зусиллями.

Сільський голова Родниківки Руслан Яремчук додає, що до толоки приєднаються односельці–підприємці, колектив «Уманського тепличного комбінату», котрий знаходиться на території села. Руслан Яремчук, якому всього 32 роки, головує в Родниківці сім років. За цей час, разом із громадою рідного села, котра нараховує 3500 жителів, молодому голові вдалося зробити чимало добрих справ. У селі завершено газифікацію помешкань сільчан та ФАПу, проведено газ у дитячий садок, який відвідує 150 (!) дітей. Капітально відремонтовано Будинок культури: там тепер новий дах, сучасна система опалення, і цей клуб, хваляться в селі, є одним із найкращих у районі. Окрім того, завзятий сільський голова організував у Родниківці ще й реконструкцію доріг. На сьогодні вісім кілометрів уже засипано щебенем, ще кілометр — заасфальтовано. Ремонт доріг у селі планують продовжувати й надалі, оскільки ще не всі сільські вулиці мають тверде покриття. За теперішніх кризових часів такі добрі справи багато про що говорять. Недарма Руслан Яремчук входить у десятку кращих сільських голів Черкаської області.