Здраствуй, Дмітрій! — Салю, Ніколя!

Здраствуй, Дмітрій! — Салю, Ніколя!

У товаристві одне одного Дмитро Медведєв і Ніколя Саркозі почуваються якнайкраще. Франція — чи не найвідданіший союзник Росії в Європі (хоча, здавалося б, куди вже більше любити Москву, ніж Німеччина). Приміром, у серпні 2008–го, під час воєнного конфлікту Росії з Грузією, саме Саркозі виступив посередником і головним миротворцем між Медведєвим і Саакашвілі, умовивши їх обох підписатися під планом мирного врегулювання, відомим як план Медведєва—Саркозі. Тому другу річницю на посаді президента РФ нинішній господар Кремля вирішив відзначити в товаристві доброго друга Ніколя, з яким, до всього, є про що й поговорити. Позавчора ввечері літак із російським «триколором» на фюзеляжі приземлився в аеропорту «Орлі». Там Медведєва підхопив гелікоптер, щоб жодні паризькі затори не завадили другу Дмітрію швидко долинути до Єлисейського палацу, впасти в теплі обійми друга Ніколя й розпочати свій триденний візит до Франції. Головною темою якого стане зміцнення економічних, політичних та культурних зв’язків між двома країнами.

Не пророк у своїй вітчизні

Не пророк у своїй вітчизні

Служба безпеки Ірану заарештувала іранського кінорежисера Джафара Панахі, відомого не лише на батьківщині, а й в усьому культурному світі. Як повідомляє агенція «Рейтер» із посиланням на інформаційний сайт опозиційного політика Міра Хосейна Мусаві, у понеділок увечері з десяток озброєних агентів безпеки увірвалися в будинок режисера в Тегерані. У митця саме були гості, тому «вилов» спецслужбістів був щедрим: окрім Панахі, вони заарештували його дружину, доньку та ще 15 друзів сім’ї. Будинок ретельно обшукали, конфіскували особисті речі режисера та комп’ютери. Про обставини арешту повідомив син Джафара, якого на той момент не було в будинку. Ні іранська влада, ні провладні ЗМІ наразі жодним чином не згадують і не коментують арешт всесвітньо відомого режисера.

«Мати» пішла на дно

«Мати» пішла на дно

Один із кораблів–винищувачів НАТО затопив біля узбережжя Сомалі піратський корабель. Як повідомила на прес–конференції з цього приводу речниця Північноатлантичного Альянсу Шона Лоу, «антикорсарську» операцію було здійснено минулої неділі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики