НОВИНИ ПЛЮС

27.02.2010

Удар по терористах у Пакистані

У Пакистані ударом з повітря знищено організатора нападу на посольство США у Карачі 2002 року, оперативника терористичної організації «Аль–Каїда» Карі Мухаммада Зафара. За терориста, до «подвигів» якого відносять також теракт у готелі «Маріотт» в Ісламабаді, який забрав життя 54 осіб, було оголошено винагороду в розмірі 5 мільйонів доларів. Від ракетного удару, здійсненого безпілотним літаком ВПС США у провінціях Вазиристан на кордоні з Афганістаном, окрім Зафара, знищено ще 12 осіб — як стверджують у Міноборони США, всі вони були бойовиками.

Пожежа на фабриці в Бангладеш

Унаслідок пожежі на фабриці текстильних виробів у Бангладеш загинула щонайменше 21 людина, ще близько 40 отримали опіки різного ступеня тяжкості. Як повідомляє агенція «Франс пресс», пожежа сталася на другому поверсі «Фабрики светрів Гаріб і Гаріб». Десятки робітниць (на підприємстві працюють переважно жінки) опинилися відрізаними від виходу. Пожежу, яку, швидше за все, спричинило коротке замикання, ліквідували за кілька годин. Через недотримання техніки безпеки праці й протипожежної безпеки на фабриках Бангладеш такі випадки трапляються досить часто.

Вибухи в Афганістані

Учора в центрі Кабула пролунала серія вибухів. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс» із посиланням на місцеву поліцію, внаслідок терактів, організованих смертниками, загинуло щонайменше семеро людей, понад два десятки отримали поранення. Серед загиблих є двоє іноземців, про громадянство яких станом на вчора не повідомлялося. За даними міністерства оборони Афганістану, терактів могло бути більше, але двох смертників поліція встигла ліквідувати ще до того, як вони привели в дію вибухові пристрої. Відповідальність за вибухи взяв на себе рух «Талібан».

Сомалі: пірати вийшли на сушу

Сомалійські пірати захопили п’ять вантажівок Всесвітньої продовольчої програми ООН. Як повідомляє «Франс пресс», машини з водіями та чотирма особами супроводу було захоплено увечері 25 лютого, коли вони поверталися з Галькайо, що в самопроголошеному державному утворенні Пунтленд на північному сході Сомалі, до Бербери — головного порту іншої самопроголошеної дер­жави Сомаліленду. Пірати, які захопили вантажівки, вимагають в обмін на машини та заручників звільнити своїх спільників, арештованих нещодавно в Сомаліленді.

Туреччина: звинувачених в антидержавній змові відпустили

Двох високопосадовців турецької армії, заарештованих за підозрою у підготовці військового перевороту, після допиту відпущено на волю. Йдеться про колишніх командувачів Військово–морських та Військово–повітряних сил Туреччини Оздена Орнека і Ібрагіма Фиртину, яких разом з іншими офіцерами затримали 22 лютого в результаті операції «Молот». Наразі не відомо, чи буде їм висунуто звинувачення у спробі державного перевороту.

Заарештували Таркана

У Стамбулі під час антинаркотичної операції поліції затримано відомого поп–співака Таркана та ще кількох місцевих знаменитостей. Станом на вчора їх допитувала поліція.

В ОАЕ тріснув найбільший акваріум світу

У Дубаї тріснув найбільший у світі акваріум, розташований у торговому центрі. У гігантському паралелепіпеді довжиною 50 метрів завдовжки і 11 заввишки, де мешкають кілька тисяч риб, виявили тріщину. Керівництво торгового центру ухвалило рішення про термінову евакуацію відвідувачів, акваріум закрито на ремонт.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>