НОВИНИ ПЛЮС

27.02.2010

Новий Президент почав свою війну із Прем’єркою

Президент Віктор Янукович доручив Генеральній прокуратурі перевірити використання урядом бюджетних коштів. Про це він сказав учора на зустрічі із главою ГПУ Олександром Медведьком, повідомляє прес–служба Президента.

Медведько поінформував Януковича про те, що Генпрокуратура передає в суд матеріали, «оскільки Кабмін проігнорував уже 50 протестів ГПУ». У свою чергу Президент розпорядився, щоб прокуратура негайно вжила заходів стосовно чиновників, які не виконують закон. Янукович також наголосив на проведенні спільної з Рахунковою палатою перевірки використання коштів держбюджету–2009 та бюджетних коштів у поточному році — як внутрішніх, так і отриманих від МВФ.

На зустрічі також ішлося про першочергові заходи із відшкодування податку на додану вартість. Президент відзначив надзвичайну актуальність цього питання, зауваживши, що «ПДВ повертається експортерам фактично у ручному режимі». Окрему увагу Янукович звернув на ситуацію зі сплатою податків: «Які підстави у Податкової (адміністрації) стягувати податки наперед за три місяці? Такого немає у світовій практиці, і я хотів би, щоб Генпрокуратура суворо стежила за дотриманням законності».

Крім того, вчора Янукович провів зустріч з головою СБУ Валентином Наливайченком. Подробиць зустрічі прес–служба нового глави держави не наводить.

Янукович часто бачитиметься з Литвином

Віктор Янукович проводитиме регулярні зустрічі з керівництвом парламенту та лідерами фракцій. Про відповідну домовленість із Президентом повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв’ю телеканалу «Рада». За його словами, перша така зустріч запланована на понеділок, після повернення Януковича з Брюсселя.

Лебедина пісня Тимошенко?

У понеділок, 1 березня відбудеться позачергове засідання Кабінету Міністрів, яке за певних розкладів може стати останнім для Юлії Тимошенко. Порядок денний засідання уряду наразі не відомий.