Рекорд Гіннесса — однією рукою

24.02.2010

Третій світовий і п’ятий усеукраїнський рекорди витривалості встановив 22 лютого по полудню 31–річний іванофранківець Мирослав Федорчак. Упродовж години спортсмен–аматор, доклавши титанічних зусиль, 780 разів віджався на одній руці від підлоги. Попереднє досягнення канадійця Дуга Прудена, занесене в Книгу рекордів Гіннесса, що протрималося майже чотири з половиною роки, прикарпатець перевершив на 103 рази.

«Нині ще перебуваю у стані фізичного виснаження, але поступово відновлюю кондиції, — розповів «УМ» учора вранці рекордсмен. — Щоправда, до цього часу не відчуваю правої руки, якою виконував вправу. Доведеться робити інтенсивний масаж, аби відновити її нормальне функціонування. До цього результату ретельно готувався упродовж п’яти місяців по 3–4 години на добу. Про нові рекорди поки що не думаю. Треба відпочити від попередніх серйозних навантажень».

Вочевидь від невгамовного Мирослава Федорчака, автослюсаря за фахом, варто очікувати нових гучних досягнень. «Його фізичний потенціал, неймовірна працездатність і наполегливість таких масштабів, що в найближче десятиліття він ще багато чого зробить задля спортивної слави Прикарпаття і всієї України», — зазначив «УМ» голова спорткомітету Івано–Франківського міськвиконкому, тренер–консультант рекордсмена Віталій Матешко.