Нічний горщик — на голову сусіду?

24.02.2010

Днями відповідну постанову підписав виконувач обов’язків головного санітарного лікаря міста Віктор Самойленко. Бо ж саме такі відключення помешкань хронічних боржників (у «святцях» «Кременчукводоканалу» йшлося насамперед про тих, чиї борги за послуги водопостачання та водовідведення сягали понад півтори тисячі гривень), згідно з висновками санепідемстанції, «призводять до забруднення прибудинкових територій, під’їздів та можуть призвести до спалахів інфекційних захворювань серед населення міста». Так говорилося мовою офіціозу.

Водночас, відходячи від неї, санепідеміологи згадують про скарги сусідів «щасливчиків», яким водоканальці за допомогою «розумного» пристрою під назвою «Бар’єр», по суті, перекривають доступ до персональних унітазів. Частина останніх усе одно не поспішає з розрахунками, а просто... виливає вміст своїх, умовно кажучи, нічних горщиків через вікна або виносить їх у двори багатоповерхівок, найближчі кущі тощо. Неважко здогадатись, якими «ароматами» наповнюються при цьому ті ж таки двори, прибудинкові території та які загрози несуть подібні рукотворні вогнища антисанітарії передусім для дітей, людей поважного віку, котрі там розважаються, відпочивають.

До речі, аналогічну постанову, що забороняла водоканалу позбавляти споживачів найелементарнішого блага цивілізації, санепідемстанція Кременчука видавала й минулого року. Та оскільки саме відключення від каналізаційної мережі залишається найдієвішим засобом «перевиховання» тих–таки боржників, на згаданий припис вони дивилися, м’яко кажучи, крізь пальці. Тепер же за ігнорування «заборонної» постанови СЕС обіцяє спочатку штрафувати керівників водоканалу, а потім передавати матеріали на них як на порушників чинного законодавства до прокуратури. З боржниками їм радять боротися цивілізованішим способом — за допомогою служителів Феміди.