Два мільйони під Петлюрою

24.02.2010

По Рівному повзуть чутки про вкрадене «золото партії»: пограбовано офіс обласної організації Блоку Тимошенко, а в сейфі нібито зберігалася партійна каса місцевих БЮТівців — майже два мільйони доларів готівкою.

«Підтвердити чи спростувати цю інформацію не можу. Скільки грошей було у сейфі, знає лише наш бухгалтер», — коментує поголос прессекретар БЮТівського обкому Володимир Попик. Політичного підтексту у викраденні сейфу рівненські «тимошенківці» не вбачають — вони переконані, що це був звичайний грабіж.

Відбувся він у ніч на суботу. Близько другої години невідомі постукали у двері Народного дому, що на вул. Петлюри, 1 (окрім осередків спілок журналістів та письменників, тут облаштували офіси ще з десяток політичних і громадських структур). Вахтерові зловмисники пояснили, що біля пам’ятника Петлюрі сталася бійка і правоохоронцям потрібно зателефонувати. На вимогу вахтера показати посвідчення нічний гість підніс документ. Однак через скло охоронець роздивитися не зміг, тож прочинив двері й отримав удар по голові. Всередину увірвалося кілька чоловіків. Вони зв’язали 31річного сторожа і, залишивши біля нього одного з подільників, піднялися на другий поверх.

Вочевидь нападники непогано знали розташування офісів у будівлі та їх планування. Грабіжники зламали саме замок на дверях офісу обласної організації БЮТ і пройшли через дві суміжні кімнати в третю, де стояв сейф. Цінності винесли з приміщення разом із сейфом, завантажили його в авто та зникли в невідомому напрямку. За попередніми даними, у сейфі зберігалися документи та готівкові кошти політичної організації.

Викликати на місце злочину справжніх правоохоронців вахтер зміг лише за годину. Звільнитись йому допоміг один із керівників організації «Українська народна молодь Рівненщини», який перебував в офісі на третьому поверсі Народного дому. Чоловік нападників не бачив, проте йому довелося майже цілий наступний день спілкуватися з працівниками міліції. Наразі вже допитано й відпущено всіх трьох вахтерів Народного дому, включно з потерпілим.