Brit Awards по–американськи

20.02.2010
Brit Awards по–американськи

(Рейтер.)

Brit Awards називають аналогом американської музичної премії Grammy. А кращих визначають опитуванням близько тисячі представників музичної індустрії. Церемонія нагородження цією премією відбулася в Лондоні 16 лютого. Цього разу експертна комісія зійшлася на тому, що найкращим музичним виконавцем минулого року стала американська поп–співачка Леді Гага, яка у сумі отримала три нагороди. Вона виграла у всіх номінаціях, де була представлена: «найкраща закордонна виконавиця», «найкращий закордонний дебют» і «найкращий закордонний альбом» (The Fame).

Ще до початку церемонії співачка привернула до себе увагу, з’явившись на червоній доріжці у екстравагантному образі: із високою зачіскою, у білій мережаній масці та вбранні, що не залишало простору для фантазії. Оскільки співачка дружила із дизайнером Александром Маккуїном, який наклав на себе руки минулого тижня, її виступ на Brit Awards був присвячений йому.

В інших номінаціях від­значили: «найкращий бри­танський виконавець» —  Діззі Рескала (Dizzee Rascal), аналогічну нагороду в між­народній номінації отримав репер Jay–Z. «Найкраща британська виконавиця» — Лілі Аллен. Спеціальну нагороду за найкращий виступ на Brit Awards отримали Spice Girls, які в 1997 році виконали Wannabe / Who Do You Think You Are. Найкращим британським альбомом останніх трьох десятиліть визнано платівку групи Oasis — What’s The Story Morning Glory. А от премію за видатний внесок у музику отримав Робі Вілльямс.