НОВИНИ ПЛЮС

19.02.2010

У Німеччині страйкують пілоти

Німеччина готується до страйку найбільшої авіакомпанії. З понеділка майже чотири тисячі пілотів «Люфтганзи» та її дочірніх компаній, «Джерманвінгс» і «Люфтганза карго» не вийдуть на роботу. За те, щоб почати страйк, висловилися 94 відсотки членів профспілки працівників авіатранспорту. Причиною їх невдоволення є суперечка з керівництвом компанії щодо гарантування робочих місць. Також пілоти вимагають підвищення зарплатні на понад шість відсотків. У керівництві «Люфтганзи» наголошують, що страйк завдасть великої шкоди компанії і пасажирам. Тим, хто придбав квитки на «страйкові» дні, пропонуватимуть перенести дату вильоту на пізніший час або подорожувати поїздом.

Рідину в літак не візьмеш до 2013 року

Країни Євросоюзу продовжили запроваджену 2006 року заборону на перевезення рідин на борту літаків до квітня 2013 року. Як повідомляє прес–служба Ради ЄС, це рішення пов’язане із затримкою встановлення в аеропортах спеціальних сканерів, які дозволяють визначити, чи міститься у ємностях, які беруть із собою в салон пасажири, рідка вибухівка.

Саркозі на Гаїті

Президент Франції Ніколя Саркозі відвідав постраждалу від землетрусу Республіку Гаїті. Саркозі став першим французьким президентом, який приїхав на Гаїті після того, як ця колишня французька колонія 1804 року здобула незалежність. Як повідомляє агенція «Рейтер», Саркозі пообіцяв надати на реконструкцію Гаїті 270 мільйонів євро, які буде витрачено протягом двох років. Крім того, за словами президента, Париж не вимагатиме від Гаїті виплатити борг, який становить 56 мільйонів євро.

Від Єгипту вимагають скасувати надзвичайний стан

Рада ООН із прав людини вимагає від влади Єгипту скасувати надзвичайний стан, запроваджений у країні майже тридцять років тому, після вбивства у жовтні 1981–го тодішнього президента Анвара Садата. В Організації Об’єднаних Націй вважають, що доцільно замінити надзвичайний стан законом щодо боротьби з тероризмом.

Теракт в Іраку

Щонайменше десять осіб загинули і більше десяти отримали поранення внаслідок вибуху, який здійснив терорист–смертник у столиці іракської провінції Анбар, місті Рамаді. Поліція вважає, що це — чергове «попередження» від бойовиків напередодні парламентських виборів в Іраку, призначених на 7 березня.

Напад на село в Індії

Ліві бунтівники–маоїсти скоїли черговий напад на один із населених пунктів у східному індійському штаті Біхар. Екстремісти підпалили близько 30 будинків, а потім почали хаотичну стрілянину. В результаті атаки загинули щонайменше дев’ятеро мирних мешканців. Озброєні напади цих лівих екстремістів, які надихнулися ідеями Мао Цзедуна, почалися в Індії 40 років тому. Зараз маоїсти діють на території 20 із 29 індійських штатів.

Авіакатастрофа в Каліфорнії

Щонайменше троє осіб загинули вчора у США внаслідок аварії легкомоторного літака «Сессна–310». Як повідомляє РІА «Новості», двомоторний літак зіткнувся в місті Пало–Алто (штат Каліфорнія) з вежею лінії електропередач, після чого протаранив кілька житлових будинків. Загинули всі, хто перебував на борту, жертв на землі немає.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>