Прокинувся зранку — прибери Черкаси

Прокинувся зранку — прибери Черкаси

Рятувати Черкаси від надзвичайної ситуації, що виникла в місті після того, як товщина снігу перевищила норму в п’ять разів, чого не було останні 40 років, закликала городян міська влада. З цією метою черкаський мер Сергій Одарич виступив по місцевому телебаченню із спеціальною заявою, в якій закликав усіх небайдужих черкащан «допомогти місту в подоланні снігового колапсу». При цьому він пообіцяв, що добровільних помічників із лопатами приймуть на тимчасову роботу з розчищення від снігу вулиць, перехресть та тротуарів, а всі роботи оплатять зі спеціального фонду.

Резервація для Кліо

Резервація для Кліо

У мешканців Вінниці з’явилася надія, що місто не розділить долю української столиці, яка нині забудовується так, що їй реально загрожує втрата історичної своєрідності. І хоч обласний центр не може похвалитися надзвичайними архітектурними комплексами національного значення, він має свої неповторні родзинки. А головне, як показали висновки Інституту пам’яткоохоронних досліджень, тут чудово збереглось планування, яке сформувалося у минулі століття, та типовий для них характер забудови, чим низка інших обласних центрів похвалитись не може.

Сміття в хаті?

Сміття в хаті?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Люмінесцентні лампи і акумуляторні батареї, хімреактиви й отрутохімікати — лише невеликий перелік небезпечних для людей та екології відходів, утилізацією яких займається товариство з обмеженою відповідальністю «Елга» в місті Шостка, що на Сумщині. Воно єдине в Україні, яке отримало ліцензію Міністерства охорони навколишнього середовища на такий вид діяльності, оскільки має власну технологію екологічно чистого знищення токсичного сміття. Утилізації тут очікують понад 20 тисяч тонн небезпечних відходів по всій державі. Щорічно підприємство спроможне переробляти понад 1,5 тисячі тонн непотребу.

Всі статті рубрики