Мауглі б плакав

12.02.2010

Приватний ялтинський зоопарк «Казка» одним із перших зголосився допомогти бідолашним тваринам, що перебувають у покинутому пересувному зоопарку «Мауглі» в Сіверськодонецьку. Керівництво «Казки» готове забрати до себе виснаженого лева та решту тварин. Нагадаємо, Цар звірів перебуває в найгіршому стані серед «жителів» звіринця: у лева відморожений хвіст, ніс і остання стадія дистрофії. Також зголосився забрати до себе тварин і Харківський зоопарк.

«Достатньо буде створити спеціальну комісію, до якої входитимуть правоохоронці, ветеринари, працівники санітарно­епідеміологічної станції та інші спеціалісти, й на базі огляду тварин, їхнього стану прийняти постанову про негайну конфіскацію тварин, — сказав у коментарі «УМ» директор зоопарку «Казка» Олег Зубков. — Лев, доведений до такого стану, є свідченням жахливого ставлення до цих тварин».

Зоозахисники, які вчора навідалися в пересувний звіринець «Мауглі», переказали бажання допомоги від ялтинського зоопарку, втім дружина власника пересувного зоопарку Нона Таріела відмовилась віддавати лева. «Вчора в зоопарк приїжджав ветеринар. Він оцінив стан тварини як «критичний», — розповіла «УМ» активістка зоозахисного руху з Донецька Олександра Самородова. — Ми передали пропозицію ялтинського зоопарку, але вона погоджується віддати лева... лише за умови обміну на іншу тварину, більш пристосовану до зими». Нагадаємо, власники пересувного зоопарку та обласна влада категорично заперечують будьяку інформацію про жорстоке поводження з тваринами. Тим часом зоозахисники вже готують судовий позов на власників «Мауглі» та вимагають відкриття кримінальної справи.