НОВИНИ ПЛЮС

10.02.2010

Вітання Януковичу

Президент Росії Дмитро Медведєв привітав Віктора Януковича «із завершенням виборчої кампанії, яка отримала високу оцінку міжнародних спостерігачів, та успіхом, досягнутим на виборах Президента». Про це він сказав під час телефонної розмови з лідером Партії регіонів, повідомляє прес–служба Кремля.

У 2004 році з перемогою на виборах після другого туру Януковича двічі завчасно вітав тодішній президент РФ Володимир Путін — тепер Медведєв урахував помилку попередника й застосував обтічне формулювання.

А першим «з обранням Президентом України» цього разу Януковича привітав голова Соцпартії Олександр Мороз.

Оцінка США

Обидва тури президентських виборів засвідчили ще один крок у напрямку зміцнення української демократії. Про це йдеться в заяві Посольства США в Україні. Сполучені Штати схвально ставляться до того, як український народ провів 7 лютого другий тур президентських виборів, які, за попередніми висновками, отримали позитивну оцінку міжнародних спостерігачів. «На цих виборах була можливість обирати серед чималої кількості кандидатів у спокійній атмосфері, і ЗМІ вільно могли висвітлювати вибори», — зазначає амбасада США.

Як голосували за кордоном

Центральна виборча комісія отримала 100% електронних протоколів із виборчих дільниць закордонного виборчого округу. Згідно з цими даними, Юлію Тимошенко у закордонному виборчому окрузі підтримало 60,57% виборців, Віктора Януковича — 33,96%. Проти обох — 4,54%. Лідер ПР — попереду в Росії, країнах СНД і Балтії, на Балканах (крім Греції), Бразилії, Алжирі, ПАР та деяких менших країнах. Провідниця БЮТ взяла всю Західну Європу, Грузію, Канаду і США, Австралію, Єгипет, Лівію, Японію, Аргентину, Індію тощо.