ХРОНІКА

10.02.2010

Фехтування

Найкраща спортсменка України 2009 року за версією НОК, шаблістка Ольга Харлан, виграла турнір серії «Гран–прі» в Орлеані (Франція). У фіналі 19–річна миколаївка здолала свою давню суперницю — американку Маріель Загуніс (15:13), якій поступилася у вирішальній сутичці чемпіонату світу. У командних змаганнях наші дівчата стали четвертими.

Сноубординг

Українка Анна–Марі Чундак посіла 14–те місце в паралельному слаломі на етапі Кубка світу в німецькому Зудельфельді, що для 19–річної уродженки Ужгорода є найкращим результатом у кар’єрі. Ще один наш олімпієць, Йосип Пеняк, став 23–м серед чоловіків.

Футбол

Запланований на 24 травня в Лондоні товариський матч між збірними України й Гани скасовано з ініціативи африканської сторони. Але цього дня «синьо–жовті» таки проведуть контрольну зустріч — представники ФФУ домовилися про гру з литовцями. Скоріше за все, матч відбудеться в Харкові. У цьому випадку із Алжиром 29 травня наші зіграють в іншому місті України.

* * *

Мирон Маркевич отримуватиме на посаді головного тренера збірної України 20 тис. доларів на місяць. «Я прийшов у збірну не заради грошей», — сказав фахівець у коментарі сайту Gazeta.ua, спростувавши попередні дані про платню втричі більшу.

* * *

Контрольний матч. «Шахтар» — «Кальмар» (Швеція) — 2:0 (Жадсон (пен.), Л. Адріано).

Баскетбол

Киянки зазнали першої поразки в чемпіонаті.

Жіноча УБЛ. «Динамо» — «Дніпро» — 64:83 (Пейн (24) — Горбунова (26)).

Лідери: «Дніпро» — 30 (16), «Козачка» — 27 (15), «Динамо» — 25 (13), «Луганські ластівки» — 25 (16).

Хокей

НХЛ. «Торонто» — «Сан–Хосе» — 2:3 (Понікаровський «Т» — 18 хв., корисн. «0»).