Пелюстка з маминої вишні

Пелюстка з маминої вишні

Її серце зупинилося 9 лютого. Тож саме цього дня учні та вчителі Землянківської загальноосвітньої школи Глобинського району покладуть квіти на могилу уславленої землячки, побувають біля її батьківської хати в рідній Корещині, відвідають споруджену тут за клопотанням Раїси Панасівни По­кровську церкву. А потім обов’язково зупиняться біля встановленого на подвір’ї школи першого в Україні пам’ятника воістину народній співачці, щоб укотре вклонитися «хрещеній матері» свого навчального закладу. Бо ж навіть своєму сьогоднішньому статусу «повноформатної» середньої школи остання завдячує найвідомішій випускниці. До 2002 року школа, яку тепер названо її ім’ям, була неповною середньою, та за сприяння співачки піднялася на вищу сходинку, оновилася...

Збудуй хату з лободи

Збудуй хату з лободи

У селі Радиславка, що за 12 кілометрів від Рівного, для будівництва котеджного масиву вже відведена ділянка площею 7,5 гектара. А втілюватиме проект у життя обслуговуючий кооператив «Лани Полісся». Основним будівельним матеріалом для майбутніх будинків стане солома. Спочатку зводитимуть дерев’яні каркаси, а тоді заповнюватимуть їх солом’яними тюками. У новому масиві планують використовувати й альтернативні джерела енергії, а для влаштування доріг скористаються геотекстилем місцевого виробника.

На добраніч, дітки!

На добраніч, дітки!

Ініціатива, з якою до керівництва міста звернулися міліціонери, покликана знизити рівень злочинності серед неповнолітніх. Досить сказати, що торік міські підлітки скоїли майже півтори сотні кримінальних правопорушень, половина з яких кваліфікуються як важкі (крадіжки майна, грошей, транспортних засобів, пограбування і навіть розбійні напади). Тридцять правопорушень узагалі скоєні дітьми у віці 14—15 років. Оскільки ці «подвиги» припадають переважно на нічну пору, міліція запропонувала обмежити перебування підлітків на вулицях міста до 22.00 — пізніше вони мають право виходити надвір тільки з батьками.

Всі статті рубрики