Плюс екстрим, азарт та еротика

05.02.2010
Плюс екстрим, азарт та еротика

Кузьма в еротичному шоу «Помилаандерсон» завжди вдягнений. (Фото надане телеканалом ICTV.)

Хочеться вірити, що і після виборів в українців буде хліб і до хліба. Щодо видовищ — жодних сумнівів. Телевізійники уже наступного тижня почнуть представляти розважальні проекти нового телесезону. Крім танців, співів та інших талантів, телеглядачі на «блакитних» екранах побачать прагнення миттєво збагатитися, борсання вітчизняних селебритіз в аргентинській багнюці та обливання брутною водою відомих українських чоловіків у київській студії.

 

Про «Брудного Гаррі»

Майже інтелектуальним називає своє нове шоу «Помилаандерсон», що стартує наступного тижня на ICTV, продюсер Алла Липовецька. Аналогічні телепроекти близько двох років показують у Франції, Італії, Іспанії. Дистрибютором міжнародної версії шоу Sexy Car Wash є компанія Zodiac. Ведучий розважально–еротичного шоу на ICTV — Андрій Кузьменко, він же Кузьма «Скрябін». У кожній програмі, що триватиме 25 хвилин, двоє відомих чоловіків заїжджатимуть у студію на машині й упродовж трьох раундів змагатимуться за те, щоб їхнього «сталевого коня» помила одна, дві, чи шість звабливих дівчат у коротких топах і спідничках чи шортиках. На запитання на кшталт «якого пальця не буває на руці?» чи «який найбільший в Європі аеропорт» відповідатимуть Василь Вірастюк, Андрій Джеджула, Сергій Поярков, Євген Паперний, дядя Жора та інші типу «мачо». На того, хто програв, чекає три відра брудної води і звання «Брудний Гаррі». Уже відзнято 16 програм першого сезону «Помилаандерсон». Керівник каналу ICTV Олександр Богуцький сподівається, що новий продукт зацікавить не лише сильну половину глядачів. Розважально–еротичний проект у вечірній час у п’ятницю стане своєрідним розігрівом перед політичними шоу каналів–конкурентів.

Випробування і травми

Як уже писала «УМ», телеканал «Інтер» розважатиме глядачів форматом компанії Endemol, що в оригіналі називається Wipeout («Повне знищення»), а в українському варіанті матиме назву «Битва українських міст» або просто «БУМ». У цьому телепроекті гравці 26 команд, що представлятимуть обласні центри, на аргентинських екстрим–майданчиках та атракціонах виборюватимуть своїм містам звання найкращого. Хоча спочатку «Інтер» аносував, що капітанами команд будуть зіркові уродженці обласних центрів, врешті–решт, очільниками груп екстремалів стали і ті, хто колись був у місті, яке представлятиме у «БУМі», чи має якусь історію, пов’язану з ним. Борсатимуться у багнюці і долатимуть інші труднощі і продюсер каналу Єгор Бенкендорф, і боксер В’ячеслав Узєлков, і співачки Руслана Лижичко та Юлія Міщенко, і ресторатор Микола Тищенко, і «Міс Україна–2008» Ірина Журавська, і телеведучі Руслана Писанка, Даша Малахова. Ведучими екстремального шоу будуть Сергій Казанін — один із «95 кварталу», в минулому капітан тамбовської команди КВК «Тапкіни дєті», телеведуча «Неспортивного життя» Валерія Ушакова та чемпіон світу і призер Олімпійських ігор з метання молота, який уже вжився у роль ведучого медичного інтерівського ток–шоу «Знахарі», — Олександр Крикун.

Перші команди «БУМу» — вже на зйомках у Буенос–Айресі. Щоправда, крім екзотичних вражень, у трьох учасників проекту — серйозні проблеми. За інформацією прес–служби телеканалу, впродовж останнього тижня на екстрим–атракціонах серйозно травмувалися троє учасників проекту: атлетка, заслужений майстер спорту, чемпіонка світу, екс–призерка Олімпійських ігор і капітан команди Івано–Франківська Людмила Блонська, учасники команд Луганська та Сімферополя Катерина Краснянська і Денис Гриньов.

Темні конячки

Не розсекречує своїх планів щодо головного шоу весни Новий канал, який уже відзняв другий сезон «Інтуїції», що вийде в ефірі без будь–якої перерви після першого, та завершив тестування білявок для чергового сезону «Хто проти блондинок?». (Незмінний ведучий обох проектів — Андрій Доманський). Шоу близнюків, яке планували робити головною весняною прем’єрою, буде, проте, другорядним. Уже після першого, київського, кастингу позаминулої п’ятниці з’ясувалося, що керівництву каналу — хоч розірвися. Бо виявилося, що серед претендентів на участь у новому проекті — трохи не однакове число і талановитих близнюків, як брати Борисенки у «Фабриці зірок–3», і двійників відомих зірок: Софії Ротару, Брітні Спірс, Мериліна Менсона, Діми Білана та інших. Головний проект, інформацію про який не розголошують — не просто шоу двійників, уточнив «УМ» Олексій Гончаренко, керівник Friends production. Разом із ним — як і «Фабрику–3» — канал вироблятиме проект–загадку. Ведучою буде Маша Єфросиніна, можливо, у неї з’явиться співведучий. На каналі кажуть, що російських зірок у проект, прем’єру якого планують на 8 березня, запрошуватимуть лише як артистів.

Ще одна новинка весняного телесезону — шоу «Граєш чи не граєш?» на ТРК «Україна». Це азартна телегра, в якій учасник програми вибиратиме собі один кейс із грошима із 26 і почергово відкриватиме решту, щоб дізнатися, яких сум точно немає у нього. У процесі гравцю кілька разів телефонуватиме «банкір», який пропонуватиме за певну суму купити його кейс. На кону — 1 мільйон гривень. Проект вироблятиме підрозділ компанії–правовласника формату — Endemol Polska безпосередньо у Польщі.

Знову таланти

Ще влітку провели передкастинги у великих містах України організатори другого сезону «Україна має талант!» — найуспішнішого минулорічного проекту, що отримав три «Телетріумфи». (Нагадаємо, формат СТБ придбав у FremantleMedia. Аналоги проекту — America’s got talents у США та «Хвилина слави» у Росії). Уже закінчилися кастинги, де відзняли матеріал на перші ефіри талант–шоу каналу СТБ. Зйомки відбіркових турів відбувалися то в Одеському, то у Львівському оперному театрі. Словом, усе у стилі реклами нового сезону «Україна має талант!»: розкіш, імператриця, римські патриції... Плануються зйомки і в Київському оперному. Фінальні дійства, як і в першому сезоні, відбуватимуться у приміщенні заводу «Авіант». Старт талант–шоу запланували на 5 березня, як і раніше у п’ятницю о 20.00.

Швидше за все, другий сезон «Україна має талант!», як і перший, матиме найпотужнішу промокампанію. Уже представлену глядачам пафосну рекламну історію українізованого Колізею, який знімали у студії «Укртелефільму», загалом розбито на 5 роликів. Ведуча–«імператриця» Оксана Марченко та «давньоримські судді» Влад Яма, Ігор Кондратюк і Слава Фролова з’являться на біг–бордах у містах–мільйонниках, носіями інформації про талант–шоу будуть телебачення, радіо, друковані ЗМІ, інтернет та метрополітен.

Завтра у Києві відбудеться фінальний кастинг учасників другого сезону «Народної зірки», показ якої телеканал «Україна» також запланував на березень. Оригінальний пісенний телеконкурс цього разу показуватимуть не лише в режимі «живого звуку», а ще й у прямому ефірі. Ще зміниться система sms–голосування: у другому сезоні телеглядачі зможуть підтримати свої пари тільки під час виходу програми, а не упродовж тижня, як це було раніше. Режисер–постановник обох сезонів «Народної зірки», відомий кліпмейкер Максим Паперник каже, що у проекті будуть задіяні найпопулярніші українські співаки. Уже є згода вдруге стати членами журі від Анастасії Заворотнюк та Барбари Брильської. Ведучими залишаються Максим Неліпа та Сніжана Єгорова (вона між сезонами «Народної зірки» уже встигла стати мамою, вчетверте). Музичним продюсером у другому сезоні «Народної зірки» замість Володимира Бебешка став Сергій Грачов — відомий аранжувальник, який співпрацює з Костянтином Меладзе, робив багато композицій, зокрема для «Віагри».

Залишається запитання, чи буде знову «Народна зірка» у суперсучасній і дорогій ISTIL studios? Керівництво каналу веде переговори і з її власниками, і ще з кількома підрядниками. Рішення має бути уже сьогодні. «Павільйони можуть бути великі й малі, техніки там може бути більше чи менше, проте головне — креатив і команда, яка працює над створенням шоу, — коментує ситуацію для «УМ» Максим Паперник. — Навіть якщо зміниться розмір павільйону, я сподіваюся, шоу з амбіційною назвою «Народна зірка» і в менш пафосній декорації збереже свій масштаб».

Ще один вокальний телеконкурс «Суперзірка» — ліцензовану версію міжнародного формату Popstars, який уже бачили телеглядачі кількох десятків країн світу, представлять «плюси». Продюсер української «Суперзірки» Олексій Потапенко (або просто Потап), що минулоріч відмовився від продюсування «Фабрики зірок–3», свою згоду взяти участь у новому проекті каналу «1+1» пояснює так: «По–перше, мені зробили пропозицію, від якої я не міг відмовитися. По–друге, настав час вибирати молоді таланти. Ми (дует «Потап і Настя». — Авт.) випустили другий альбом, я трохи звільнився, і в мене з’явився час». Ніякої трагедії не бачить один із найрейтинговіших українських артистів та найпопулярніших музичних продюсерів Олексій Потапенко і в тому, що три канали готують талант–шоу, два з яких — вокальні. «Ми шукаємо зовсім різних людей. Щоб стати учасником «Суперзірки», немає ніяких обмежень. До нас на кастинги ідуть усі, і навіть ті, хто не пройшов на інші телешоу, — каже Потап. — Радує, що шоу–бізнес розвивається і завдяки конкуренції, якість продукту стає кращою. Проте навіть вокальні «Суперзірка» і «Народна зірка–2» — два абсолютно різні шоу: і за рівнем, і за реалізацією. Тому тут ніякої конкуренції».

Вестимуть «Суперзірку» акторка, переможниця першого сезону «Танцюю для тебе» Катя Кузнєцова і незмінний ведучий усіх шоу «плюсів» — Юрій Горбунов. У журі — проректор Київського вищого музичного училища імені Глієра Юрій Зільберман, власне Потап, співачка Вєра Брежнєва. Учасниками шоу стануть 24 щасливчики.

Отже, чекаємо прем’єр, знятих переважно за іноземними форматами, проте майже власними силами.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>