НОВИНИ ПЛЮС

04.02.2010

Фінти «губернаторів»

Депутати Дніпропетровської обласної ради на позачерговій сесії висловили недовіру голові Дніпропетровської облдержадміністрації Віктору Бондарю. За це рішення проголосували 53 депутати з 72, переважно з Партії регіонів. Мотивацією для висловлення недовіри є «неналежне виконання своїх повноважень по керівництву підприємств та організацій області, що призвело до спаду виробництва, зростання безробіття, зростання цін на продукти харчування та товари першої необхідності, погіршення життя населення та зниження довіри до органів влади», повідомила агенція УНІАН. Також депутати звинуватили Бондаря у застосуванні адмінресурсу.

Сам «губернатор» назвав рішення депутатів від Партії регіонів «істерикою». За його словами, рішення ради не має жодних юридичних підстав і наслідків. Напередодні Бондар висловився на підтримку Юлії Тимошенко.

* * *

Глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, який минулого тижня висловився на підтримку Юлії Тимошенко, після деяких роздумів вийшов із партії «Наша Україна» і вступив до партії «За Україну!»

Кучма агітує за Януковича

Леонід Кучма відвідав Дніпропетровськ і висловився на підтримку Віктора Януковича. «Я приїхав сюди агітувати за Януковича», цитує екс–президента інформаційна агенція «Новий міст». Він сказав, що вирішив висловити свою позицію через «неординарну ситуацію, яка підштовхнула мене вийти із засідки і висловити свою точку зору».

Москаль зрікся посади

Геннадій Москаль вирішив скласти з себе обов’язки заступника міністра внутрішніх справ — начальника міліції Криму. «Я лечу в Київ у міністерство, щоб офіційно зняти з себе ці обов’язки», — сказав він у коментарі газеті «Коммєрсант–Україна». Нагадаємо, Москаль суміщає посаду заступника міністра з депутатським мандатом.