НЬЮЗ–РУМ

04.02.2010

Сценарний почин

1 лютого стартував конкурс сценаріїв, оголошений Лабораторією проектів при Національній спілці кінематографії України. До конкурсу приймаються сценарії повнометражних ігрових фільмів та короткометражних стрічок, які не були у виробництві. Головна умова — сценарії мають бути на сучасну тематику в Україні.

Роботи приймають за адресою [email protected]. Останній термін подачі — 1 вересня 2010 року. Результати конкурсу будуть оголошені в грудні 2010 року. Найкращі сценарії організатори обіцяють представити студіям, режисерам і продюсерам, а також рекомендувати для екранізації Міністерству культури України.

Ступка–орденоносець

Народний артист України, художній керівник Національного драматичного театру імені Франка Богдан Сильвестрович Ступка днями поповнив свою скарбничку нагород. За вагомий внесок у театральне мистецтво, професіоналізм та з нагоди 90–річчя театру Франка Президент України нагородив його орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Коментуючи в одному інтерв’ю цю подію, актор сказав, що взагалі відмінив би присвоєння звань.

Прикметно, що перед цим, наприкінці січня, Богдан Сильвестрович отримав у Москві нагороду «Золотий орел» за роль Тараса Бульби в однойменному фільмі Володимира Бортка, який критикувався в Україні за проросійську інтерпретацію. Це вже другий «Золотий орел» у народного артиста України: першого він отримав за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Водій для Віри». Перебуваючи в Росії, Ступка встиг злітати на Батьківщину Антона Чехова — у Таганрог: поїздка відбувалася у складі великого культурного десанту на чолі з президентом Росії Дмитром Медведєвим.