М’ясна дилема

М’ясна дилема

Дороге вітчизняне м’ясо чи дешевший, проте не завжди якісний імпорт — перед такою проблемою нині опинились українські чиновники. З одного боку, угода з СОТ змушує Україну імпортувати європейські м’ясні продукти. Останні, звичайно, дешевші за вітчизняні, тож збивають ціну на українському ринку, змушуючи вітчизняних виробників працювати у збиток. Як наслідок, займатись виробництвом м’яса в Україні стає все менш вигідно і підприємства поступово від нього відмовляються, ставлячи країну в залежність від імпорту.

«Вухатий» бізнес

«Вухатий» бізнес

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Три роки тернополяни Дмитро Малащук та Олег Мулик займаються розведенням кроликів–акселератів. У селі Мислова Підволочиського району на ділянці 0,2 гектара під відкритим небом підприємці розмістили понад 100 кліток, де зростають близько тисячі кроликів. Бізнес чоловіки назвали «еко–кролики», оскільки тварин, яких вони вирощують, вивели у спеціальних умовах. М’ясо таких кролів, на відміну від звичайних, не має запаху. Організм людини засвоює його на 96 відсотків, тоді як звичайних — на 50—60 відсотків. Через те м’ясо акселератів користується великою популярністю, а кіло такої кролятини коштує 50 гривень.

Всі статті рубрики