ЗВЕРНЕННЯ

30.01.2010

Українські політв’язні радянських часів оприлюднили документ, де окреслили критерії, яким має відповідати кандидат у Президенти України, аби отримати голос виборця, котрий дотримується національно–демократичних поглядів.

У Виборчій хартії–2010 української національної демократії заявлено десять конкретних пунктів, і лише той кандидат, який публічно підтримає цей список, заслуговує на те, аби українські патріоти поставили позначку навпроти його прізвища у бюлетені під час голосування 7 лютого.

 

1. Україна розбудовуватиметься як сучасна демократична європейська держава української нації, відповідно до Акту проголошення державної незалежності від 24 серпня 1991 року і Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року.

2. Положення ст. 10 Конституції України про єдину державну мову є недоторканним.

3. Виведення ЧФ Росії з території України повинне бути завершене у 2017 році, відповідно до п. 14 Перехідних положень Конституції України.

4. Оплата за російський газ, за його транспортування через українську ГТС і за оренду української території для військової бази ЧФ Росії мусить здійснюватися за сучасними міжнародними ринковими стандартами.

5. Лічильники обліку імпортованого газу мають бути встановлені на східному кордоні України.

6. Нафтопровід «Одеса—Броди» має функціонувати у проектному, аверсному режимі.

7. Україна має вимагати від Росії, відповідно до угоди про поділ власності СРСР, повернення Україні її частки в обсязі 16,37% активів і пасивів, у тому числі закордонної нерухомості, золотовалютних і алмазних запасів.

8. Україна має вимагати від Росії повернути вилучені з України до «Сбербанку Москви» у січні 1991 року у повному обсязі кошти українських вкладників.

9. Національний інформаційний простір повинен бути звільнений від окупації іноземними засобами масової інформації. Культурно–мистецький розвиток необхідно захистити від засилля продуктом іноземного походження.

10. Україна неухильно й послідовно здійснюватиме курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Олесь ШЕВЧЕНКО,
кавалер ордена «За мужність» І ступеня, ордена Свободи,
ордена Хрест Командорський (Республіка Польща),
Василь ОВСІЄНКО, кавалер ордена «За мужність» І ступеня,
ордена Ярослава Мудрого V ступеня.
Хартія відкрита для підписання на сайті «Майдан» (Maidan.org.ua).