Казки не для людей і премії не для дітей

Казки не для людей і премії не для дітей

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

...Приблизні контури актуальної літератури завжди можна було визначити за рахунок такого резонансного явища, як літературна премія, а соціокультурні тенденції в суспільстві навіть структурувати — згідно з відповідними принципами преміювання. З уваги на це вільно буде зазначити, що інститут російських літературних премій останнім часом значно демократизувався. Звісно, одні з них, як, наприклад, традиційна премія Солженіцина, залишаються на несхитних позиціях класицизму в літературі, натомість «Російський Букер», так само опозиційний щодо юнацького максималізму і загалом модерного західництва, несподівано вирішив омолодитися.

Понад хмарами — зорі парами...

Понад хмарами — зорі парами...

Молодий і амбітний 32–річний канадський режисер Джейсон Рейтман має за плечима вже дві визнані роботи: «Джуно» («Оскар» за сценарій) і «Тут курять» (номінація на «Золотий глобус»). Чергова його картина «Вище неба» (Up in the Air), що сьогодні виходить в український прокат, також встигла зібрати непогані жнива: премія «Золотий глобус» за кращий сценарій та нещодавно оголошені п’ять номінацій на нагороди Британської кіноакадемії.

Ляльки і Марчук

Ляльки і Марчук

Наприкінці січня у Києві, на вул. Пушкінській, 32–б відкрито нову галерею Artlife виставкою авторських ляльок «Королівський дебют». Традиція лялькарства поширена у всьому світі, кажуть у галереї, особливо у Москві, Нью–Йорку та Лондоні. В Україні цей жанр означений пунктирно — з великими пробілами. Artlife вирішили змінити ситуацію і приєднатися до світового тренду — експозиція авторських ляльок змінюватиметься щомісяця. На першій виставці свої роботи представили і відомі майстри, і дебютанти з усієї України.

Всі статті рубрики