«Кіно» з театром. Кінним

21.01.2010

Запорізька міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно директора ТОВ «Запорізькі козаки» пані С., інкримінуючи їй перевищення влади або службових повноважень, повідомляє прес–служба прокуратури Запорізької області. Встановлено, що на острові Хортиця ТОВ організовує кінноспортивні вистави, облаштувавши конюшні, склади та інші, ніким не прийняті в експлуатацію, об’єкти на гектарі землі, який належить Національному заповіднику «Хортиця» (відповідне рішення міськрада ухвалила 9 листопада 2005 року).

6 лютого 2006 року «Запорізькі козаки» домовилися з «Хортицею» про співпрацю щодо облаштування «Козацького Кола» для виступів театру на території історико–культурного комплексу «Запорозька Січ». Це вийшло чомусь утаємничено: у кадастровій базі даних Держкомзему інформації щодо оренди ТОВ «Запорізькі козаки» гектара заповідної земельки (вулиця Садівництва, 1е) немає. У такий спосіб директор товариства упродовж двох із лишком років уникала орендної плати за користування землею. Бюджет недоотримав майже 100 тисяч гривень.

Коментуючи ситуацію, начальник відділу прокуратури Запорізької області Олександр Забутний спростував неофіційну версію про замовний характер «наїзду» правоохоронців на унікальний заклад: «Питання щодо заборони діяльності Кінного театру наразі не ставилося. Йдеться лише про негайне усунення порушень чинного законодавства».

Влас КОРЧИК

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Знаково, що в день порушення карної справи керівники Запорізької облдержадміністрації та облради провели засідання комісії з питань розвитку національного заповідника «Хортиця». «Під головуванням очільника області Олександра Старуха було проаналізовано стан справ щодо оформлення документів на землю сторонніми землекористувачами на острові Хортиця, наголошено на потребі передачі до комунальної власності електромереж ДСП «Хортиця» і виводу з території Хортиці Інституту механізації тваринництва Академії аграрних наук... На засіданні у березні Запорізька облдержадміністрація, обласна і міська ради підпишуть Меморандум про утримання міської інфраструктури на острові Хортиця», — повідомляє прес–служба обласної ради.