Підступне кохання

21.01.2010
Підступне кохання

Олексій не знав, що справжне ім’я Яни — Наталя.

Цілий рік ця дивна пара не давала спокою ані собі, ані людям. У міліції зібралася ціла купа заяв як із боку нареченої, так і від мами молодика, в яких фактично йшлося про те, що це дивне кохання несе в собі загрозу для їхнього життя. Нареченого і наречену намагалися ізолювати один від одного, щоб вони в пориві ревнощів не повбивали один одного. Однак скандали з викликом міліції завжди закінчувалися однаково: на очах у здивованих співробітників правоохоронних органів наречена тягла хлопця в ліжко. Переспавши з «жертвою», Олексій Безух забував про все, і вчорашні погрози змінювалися на ніжні слова кохання. Так тривало близько року до тих пір, поки в запалі чергової сварки наречена не схопила ножа. За три дні до повноліття Льоші вона пробила його серце. Хлопець помер від утрати крові в лікарні.

 

Спритна Яна швидко «окрутила»

З Яною Литвиновою Льоша познайомився на дискотеці. Хлопцеві тоді ледь виповнилося 17 років. 30–річна Яна здалася йому тендітною та беззахисною. Невисока на зріст жінка виглядала невинною школяркою–підлітком. На першому ж побаченні «школярка» показала, чому навчилася, — молоді люди провели ніч кохання разом. І в неповнолітнього молодика від такого шаленого сексу «зірвало дах». Бо досі на його дорозі зустрічалися лише сором’язливі однокласниці, які вимагали довгих тижнів для порожніх (як здавалося Льоші) зустрічей. А тут хло­пець відразу отримав саме те, чого так давно бажав. Це задурманило йому мозок більше, ніж міцний наркотик.

Наступного ж ранку Олексій пішов із дому і влаштувався у нової пасії. На всі запитання матері відповів: «Якщо ти не хочеш мене втратити, повинна змиритися з тим, що тепер я буду жити з Яною!» Мама хлопця, Світлана Олексіївна, душі у ньому не чула: у родинному архіві зібрано багато фотознімків, що зафіксували їхнє сімейне щастя. Ось мама веде свого синочка в перший клас. Ось вони разом поспішають на бальні танці, а ось він уже майже дорослий — кружляє у вальсі з дівчинкою–однокласницею. «Син ріс добрим, старанним, акуратним», — каже Світлана Олексіївна.

І раптом, в одну мить, наче чорною блискавкою їхнє щастя було перекреслене: у житті неповнолітнього сина з’явилася фатальна жінка. Хлопець покинув навчання і став пропадати на дискотеках разом з Яною. Усім знайомим представив її як свою наречену. Мати на якийсь момент навіть зраділа. «Ну що ж, може, воно й на краще. Все ж таки не по вулицях вештається, а з дівчиною ходить», — думала вона. До того ж Яна мало не щодня їй дзвонила і звітувала: «У нас усе добре, ми кохаємо один одного». А потім раптом від знайомих Світлана Безух почула таке, що серце защеміло: «Із ким це ваш син ходить? Це ж відома в місті повія!» Для матері це був, як–то кажуть, «перший дзвіночок». Вона спочатку злякалася, а потім вирішила для себе так: що було — те пішло. Навіщо ставити на людині тавро?

Та не так сталося, як гадалося. Дуже скоро «невістка» перетворила її життя на справжнє пекло. До міліції одна за одною лягали заяви про те, що її син б’є, мучить Яну. Мати стрілою летіла з’ясовувати, що сталося, і натикалася на парочку, яка, обійнявшись, виходила з відділення міліції. «А ми вже помирилися, мамо», — казав син.

«Непоказна, маленького зросту, Яна, напевно, була раніше кимось ображена в коханні, — розповів «УМ» начальник слідчого відділу Комсомольського відділення міліції Анатолій Бурман. — А тут нетямущий 17–річний молодик, ось вона його сексом і притягнула. Тягала його за собою по дискотеках, споювала неповнолітнього хлопця. Після чого провокувала на ревнощі. Вона мені казала, що він її мучив, бив. Але жодного синця я в неї не бачив. Один раз я прямо запитав, чи все в неї у порядку з головою. Адже сьогодні вона пише заяву про те, що Олексій загрожує підірвати її будинок, а завтра на коліна переді мною падає і кричить, щоб я його не чіпав, бо в них любов. Після цього сама ж хлопцеві дзвонить і запрошує до себе!»

Випробування на міцність

Яні подобалося дивитися, як недосвідчений юнак згорає у вогні ревнощів. Вона могла запросто на очах в Олексія сісти на коліна до незнайомого чоловіка. Їй нічого не варто було почати обніматися з його кращим другом. Льошка ревнував, лютував, не міг зрозуміти, чому вона так чинить. А Яна входила в смак і на очах у «нареченого» чіплялася до малознайомих мужиків, провокувала, дратувала...

«Яна то підманювала його словами про кохання, то гнала від себе геть», — каже мати. Світлана Безух почала возити сина по бабцях, щоб ті допомогли зняти приворот від недоброї жінки. Та результату не було. Після невеликих «канікул» син знову йшов до Яни. «Я його навіть у Лавру возила до монахів. Але й там не змогли допомогти», — із болем у голосі каже мати.

За місяць до трагедії Олексій познайомився з донькою добрих знайомих матері — Мариною. Це була лагідна, привітна, цілеспрямована людина. «Льоша казав, що я йому подобаюся, — каже дівчина, зустрічаючись із якою хлопець намагався уникнути вибухонебезпечної коханки. — Що він хоче зі мною серйозних відносин. Одного вечора сказав: «Будь ласка, допоможи мені, я знаю, що ти не просто так з’явилася у моєму житті, ти послана мені Богом».

Це був крик душі. Хлопець став забувати Яну, але тут вона йому знову подзвонила, і він зник, а Марина просто перестала для нього існувати. «Ця фатальна жінка знала, як забрати його від мене, й домоглася свого», — витирає сльози Марина.

Встати, суд іде!

Світлана Безух знала, що жінка, яка вбила її хлопчика, набагато старша за її сина, але про те, що їх розділяла прірва в 13 років, дізналася вже у залі суду. До останнього «невістка» приховувала не лише свій справжній вік, а й навіть ім’я! Тільки під присягою жінка, яку всі родичі Олексія знали як 25–річну Яну Литвинову, зізналася в тому, що її справжнє ім’я Наталія Мажара і вона вже давно відсвяткувала своє 30–річчя.

«Суд дав їй два роки умовно, — пошепки вимовляє мати загиблого хлопця. — Вирішили, ніби вона вбила його у стані афекту...» Та ніякого морального страждання після загибелі хлопця у Яни, не спостерігалося. А бідна мати померлого хлопця, що так і не дожив до свого 18–річчя, ще й досі не може знайти справедливості у судах.

Перше, що зробила Яна, вийшовши із залу суду, вирушила з друзями на дискотеку! Шукати нову жертву?

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>