НОВИНИ ПЛЮС

20.01.2010

Медведєв дав «добро» новому послу Росії

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив Михайлу Зурабову приступити до виконання обов’язків посла Росії в Україні. Про це глава РФ заявив у ході робочої зустрічі із Зурабовим, передає агенція ІТАР–ТАКС. «Я сподіваюся, що після остаточного підбиття підсумків [виборів] в Україні виникне дієздатна ефективна влада, налаштована на розвиток конструктивних, дружніх і усебічних відносин із Російською Федерацією, — сказав Медведєв. — Я думаю, що вам (Зурабову) належить приступити до виконання посади посла в Україні й намагатися внести максимальний вклад у зміцнення дружнього характеру відносин між нашими країнами.

Виборчі зловживання

До 10% голосів виборців отримав кожен із переможців першого туру виборів у результаті виборчих махінацій. Про це заявив голова штабу кандидата Сергія Тігіпка в Запоріжжі Олександр Ільчук. За його словами, кандидати отримали значну кількість голосів за рахунок підвозу виборців на дільниці, неякісних списків, використання адмінресурсу та інших зловживань. За словами представника Тігіпка, якби вибори пройшли чесно, то список кандидатів, які вийшли в другий тур, міг виглядати інакше.

Також Ільчук поінформував, що партія Тігіпка «Сильна Україна» йде на всі рівні влади, від сільських рад до районних міст, і зараз головне завдання — «не втратити те, що було досягнуто на цих виборах.

* * *

Кримінальну справу порушила прокуратура Сумської області щодо голови дільничної комісії у Роменському районі. Як передає власкор «УМ» Алла Федорина, інформацію про зловживання повідомив міліції спостерігач від одного з кандидатів: голова взяв два бюлетені, — на себе і місцевого мешканця, й проголосував за двох осіб. Покаранням за порушення виборчого законодавства може стати позбавлення волі строком до трьох років.

Це друга кримінальна справа, порушена в ході виборів на Сумщині, — перша, нагадаємо, стосувалася масового псування виборчих бюлетенів.

Відділ кадрів

Глава Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев подасть у відставку в день інаугурації нового Президента України. Про це повідомили журналістам у прес–службі ОДА, зазначивши, що з 25 січня по 7 лютого Асадчев перебуватиме в плановій відпустці.