По один бік — курорт, по інший — братська могила

По один бік — курорт, по інший — братська могила

Гори трупів, сморід напіврозкладених людських останків, хмари мух і стогони тисяч поранених, які потерпають від болю, спеки та спраги — так сьогодні виглядають вулиці міст Гаїті. «Курортний» клімат, який приваблює на пляжі охайної і заможнішої за бідного гаїтянського сусіда по острову Домініканської Республіки багатих туристів з усього світу, для мешканців зруйнованої страшним землетрусом країни став ще однією напастю. З одного боку, завдяки спекотній погоді кілька мільйонів людей, які внаслідок підземних поштовхів 12 січня залишилися без житла, можуть упродовж тривалого часу мешкати в наметових таборах для потерпілих. З іншого — через брак чистої питної води й антисанітарію їм загрожують епідемії інфекційних хвороб.

Джонні в гостях у Еміра

Джонні в гостях у Еміра

У Сербії відтепер є не лише свій Емір Кустуріца, а й свій Джонні Депп. Щоправда, значно пасивніший за визначного режисера і музиканта, завдяки якому світ дізнався про Сербію не лише як арену воєнних дій, а й державу з неповторною культурною спадщиною та самобутніми традиціями. Зате «поручкатися» з голлівудською зіркою зможе кожен охочий, кого занесе у гірське селище Дрвенград, де віднині стоїть пам’ятник Деппу. Споруджений, до речі, зусиллями все того ж Кустуріци.

Чоловічому роду нема переводу!

Чоловічому роду нема переводу!

Чудова новина: чоловіки не вимруть. До такого висновку дійшли вчені з Массачусетського технологічного інституту після порівняльного дослідження Y–хромосоми людини та найбільше схожої на нас за генетичною будовою тварини — шимпанзе. Підсумувавши результати аналізів, науковці (а серед них були переважно представники сильної статі) зітхнули з полегшенням: загибель чоловічої «породи» поки що відкладається. Раніше ж носіям штанів і чоловічого достоїнства було чого непокоїтися: уже через 125 тисяч років учені пророкували їм повне вимирання внаслідок зникнення Y–хромосоми, що, як відомо ще зі шкільного курсу біології, відповідає за перетворення людського зародка в особу чоловічої статі. Мовляв, ця необхідна для народження хлопчика деталь, яка з’явилася в людини 300 мільйонів років тому, з еволюцією стрімко зменшується в розмірах і зрештою «зійде на пси».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики