Небойовий резерв

15.01.2010

Навряд чи хтось очікує в Рупольдингу якихось помітних результатів від українських «стріляючих лижників». Рішенням керівництва збірної «основа» пропускає цю стадію етапу Кубка світу, готуючись в Італії до тамтешнього етапу, який відбудеться наприкінці січня, та до Олімпійських ігор.

Тож у середу ввечері в жіночому спринті програму відкривав найближчий резерв нашої команди. Олена Підгрушна, яка єдина представляє основний склад у Рупольдингу, відпочивала: тренери вирішили випустити тернополянку на масовий старт та естафету. Подруги ж виступили «на трієчку»: лише одна українка фінішувала в очковій зоні, решта відчутно відстала.

Порадіти можна за Людмилу Писаренко. Її 38–ї позиції вистачило на три очки в залік Кубка світу. Ці бали стали дебютними для 26–річної представниці Тернополя не тільки в цьому сезоні, а й у кар’єрі взагалі. Приємно, що Людмила відстрілялася без промахів, зробивши таким чином серйозну заявку на здобуття путівки на Олімпійські ігри. А боротьба за шосту перепустку в нашій команді точиться якраз між тією четвіркою дівчат, що в середу бігли спринт.

Ніна Карасевич та Інна Супрун заробили, відповідно, три й п’ять штрафних кіл. Оксана ж Яковлєва фінішувала лише з одним промахом, але поборотися принаймні за очки завадила відома проблема зі швидкістю.

А головною подією гонки стала друга перемога в сезоні 36–річної шведки Анни–Карін Олофссон. Цей успіх дозволив їй наблизитись у заліку Кубка світу до молодшої співвітчизниці Хелени Йонссон, яка хоч і фінішувала в Рупольдингу 15–ю, але досі має найбільшу кількість балів. «Я ніколи не стріляла швидко, тому після остан­ньої закритої мішені відчула неабияке полегшення», — сказала потім Олофссон, яка упевнено випередила найближчих переслідувачів.

Також відзначимо третє сходження на п’єдестал Магдалени Нойнер: після пропущеного через хворобу першого етапу та проваленого другого німецька красуня потроху набирає форму.

Точно розчарована результатом Світлана Слєпцова, яка показала свій найгірший результат за сезон — 21–ше місце. При цьому після перетину фінішної лінії росіянка впала на сніг і довго не могла підвестися. Залишила фінішну зону Світлана лише зі сторонньою допомогою.

Учора під вечір у спринті змагалися наші чоловіки, в яких на кону теж стоїть остання путівка на Олімпійські ігри. А сьогодні в естафетній гонці стартує українська жіноча команда.

 

ТАБЛО

5–й етап Кубка світу (Рупольдинг, Німеччина)

Жінки. Спринт (7,5 км). 1. Олофссон (Швеція) — 23 хв. 49,6 сек. (0). 2. Медведцева (Росія) — +29,8 (0). 3. Нойнер (Німеччина) — +40,6 (2)... 38. Писаренко — +2.22,4 (0)... 80. Яковлєва — +3.42,4 (1)... 85. Супрун — +3.57,3 (3)... 106. Карасевич (усі — Україна) — +5.01,7 (5).