Кравці — ті самі, але смаку — більше

15.01.2010

Зустрічають — по одежі, прово­джають — за результатами. Так можна переробити відому приказку на спортивний манір. Показники наших олімпійців у Ванкувері ми взнаємо через місяць, а от як вони виглядатимуть на канадській землі — відомо вже тепер. Учора Національний олімпійський комітет презентував комплекти спортивного вбрання нашої збірної — для урочистостей, тренувань, нагороджень тощо.

Враховуючи, як неприхильно журналісти та деякі атлети зустріли комплекти одягу для літніх Ігор у Пекіні, цього разу до розробки екіпірування НОК мав поставитись прискіпливіше. Та що цікаво: над одягом українців для зимової Олімпіади працювала та ж сама російська компанія «Боско», що обшивала НОК України й на Ігри–2008. На власний смак автора цих рядків, нова робота росіян вийшла набагато кращою. «Ми підписали з цією фірмою контракт до 2016 року і це вперше ми маємо угоду на постачання форми на такий довгий термін», — розповів президент НОК Сергій Бубка. Тепер одяг марки «Боско» носитимуть усі олімпійські збірні України.

Презентувати кінцевий продукт запросили відомих вітчизняних спортсменів, щоправда, представників літніх видів спорту: цвіт «зимовиків» зараз «у полі». На імпровізованому параді, під звуки «Козацького маршу», прапор України виніс плавець Денис Силантьєв; на чолі невеличкої колони моделей компанію йому склала гімнастка Ганна Безсонова. Подивитися на подію прийшла сила–силенна спортсменів та тренерів, серед яких особливою популярністю користувався Віталій Кличко.

У нових костюмах очікувано переважають жовті та сині кольори. Якщо два роки тому піджаки олімпійців були яскраво–блакитними, то тепер для чоловіків перебачена темно–синя барва. В око впадають краватки, а також капелюхи у хлопців та своєрідні дівочі кашкети у парадних комплектах. Загалом форма для параду має 11 елементів, спортивний костюм — 29.

«Такий варіант екіпірування мені подобається. Навіть десь шкодую, що не я носитиму його на змаганнях», — ділиться враженнями гімнаст Валерій Гончаров, якому випало приміряти тренувальний костюм. А Безсонова була б не проти використати щось із парадної форми навіть у повсякденному житті.

Сергій Бубка сподівається, що на період Олімпіади новинку надягне близько 50 наших спортсменів.