Популізм програв інтелігентності

Популізм програв інтелігентності

Поки Україна ще тільки готується до першого туру виборів, Хорватія остаточно «відстрілялася» і в неділю 10 січня обрала собі нового президента. Уже в ніч на понеділок голова Державної виборчої комісії Бранко Хрватін оголосив результати голосування: за підсумками другого туру, переможцем президентських перегонів став кандидат від опозиційної Соціал–демократичної партії Іво Йосипович. За нього віддали голоси 1 мільйон 339 тисяч виборців — 60,3 відсотка тих, хто прийшов на дільниці. А таких було ледь більше половини громадян, наділених правом голосу.

Нелегале, Бог любить і тебе!

Нелегале, Бог любить і тебе!

Папа Римський закликав поважати нелегальних іммігрантів. За словами Бенедикта XVI, всі люди однаковою мірою заслуговують на повагу, і Бог любить нелегалів не менше, ніж усіх інших. «Нелегали приїздять до країни, яка потребує їхніх послуг, у пошуках кращого життя. До того ж з огляду на свій статус вони постійно наражаються на ризик експлуатації», – цитує понтифіка агенція «Ассошіейтед пресс».

Синайський мур

Синайський мур

Ізраїльтяни вирішили «по–серйозному» укріпити кордон із Єгиптом. Із часу проголошення Ізраїлем незалежності відносини між цими державами важко було назвати безхмарними, а такий популярний нині серед курортників і дайверів Синайський півострів ще кілька десятків років тому був відомий передусім як осердя ізраїльсько–єгипетських воєнних конфліктів. Тепер на Синаї мир, а між Каїром і Тель–Авівом — дипломатична дружба (причому Єгипет залишається єдиною арабською країною, окрім Йорданії, яка має з Ізраїлем дипломатичні стосунки). Однак спільний кордон і досі залишається проблемною зоною. За даними ізраїльських прикордонних служб, щодня його незаконно перетинають від 100 до 200 осіб, переважно вихідці з Еритреї, Ефіопії та Судану. Частина з них — «безневинні» трудові мігранти, інших в Ізраїлі зараховують до потенційних терористів та «злочинних елементів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики