Фатальне кохання

12.01.2010
Фатальне кохання

Днями до чергової частини Кіровського районного відділу міліції Донецька звернулася молода жінка із заявою про те, що, мовляв, упродовж тижня не може зв’язатися по телефону з матір’ю і старшою сестрою, які проживають у мікрорайоні Широкий, а ключів від їхньої квартири у неї немає... Заявниця також розповіла правоохоронцям, що нібито останній раз бачила своїх родичок тиждень тому. Тоді сестра попросила жінку взяти до себе на декілька днів її трирічного сина, оскільки чекала в гості іноземного студента, з яким зустрічалася, та його друзів.

 

Зрізавши дверні петлі, правоохоронці потрапили до вказаної заявницею квартири і знайшли обох жінок мертвими з численними колото–різаними пораненнями. Судово–медична експертиза показала, що вони були вбиті за тиждень до виявлення і за минулий час домашні тварини встигли погризти на трупах м’які тканини.

Як повідомили «УМ» у прес–службі донецької міліції, з самого початку свідчення сестри і доньки загиблих залишали більше питань, ніж відповідей. Та все ж під час розслідування оперативники зібрали достатньо інформації, яка і пролила світло на зовсім іншу історію.

У результаті підозрюваного у подвійному вбивстві було затримано упродовж доби. Ним виявився 28–річний співмешканець заявниці — громадянин Узбекистану, який приїхав до Донецька ще чотири роки тому будувати новий стадіон, а після здачі об’єкта залишився в місті й підробляв на ремонтах.

Як з’ясувалося, ще рік тому 55–річна мешканка мікрорайону Широкий, яка проживала з двома доньками й онуком, найняла цього молодика на роботу. Незабаром у ремонтника–узбека склалися близькі стосунки з молодшою з дівчат, і вона завагітніла. Дізнавшись про це, мати намагалася переконати доньку, що «цей обідранець їй не пара», і всіляко перешкоджала їхнім стосункам. Ситуація не змінилась і після того, як у результаті чергового скандалу дівчина втратила дитину, а потім із коханим перебралася на орендовану квартиру і знову завагітніла. Мати навіть стала погрожувати: якщо донька не повернеться додому, вона докладе максимум зусиль для того, щоб її хлопця вислали з України.

Тож одного дня невизнаний зять поїхав до тещі, щоб поговорити. Та конструктивної розмови не вийшло. У відповідь на чергові погрози молодик перерізав жінці горло, а потім зробив те ж саме з її старшою дочкою. А щоб заплутати сліди, він перевернув у квартирі все догори дриґом, намагаючись створити видимість наслідків пограбування.

Потім убивця розбудив хлопчика (онука та сина загиблих жінок) і разом із ним повернувся додому. А вже потім про все розповів коханій, після чого, щоб відвести підозри, і була вигадана брехлива історія.

Наразі слідчими порушено кримінальну справу за ст. 115 КК («умисне вбивство»).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Вироком Апеляційного суду Житомирської області за два вбивства та низку крадіжок довічно ув’язнено 25–річного житомирянина, повідомляє прес–служба прокуратури Житомирської області з посиланням на заступника керівника відділу підтримання державного обвинувачення в судах Сергія Горохова. За словами пана Горохова, у 2004–му році хлопця засудили за крадіжку на півтора року виправних робіт, однак тоді йому призначили випробувальний термін, звільнивши від відбування покарання. Крадій не витримав випробування, оскільки через кілька місяців знову скоїв крадіжку та був засуджений більш як на чотири роки. «Відсидівши» більше половини терміну, чоловік потрапив під амністію.

«Свій другий шанс розпочати нове життя злочинець також не використав, здійснивши дві крадіжки та два вбивства: спочатку він убив свого друга дитинства, а невдовзі позбавив життя знайомого», — каже Сергій Горохов.

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>