НОВИНИ ПЛЮС

06.01.2010

Тимошенко судитиметься з ЦВК

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко оскаржить у суді рішення ЦВК, яке дозволяє голосувати вдома без документального обґрунтування такої необхідності. Як заявила Прем’єр на брифінгу в аеропорту «Бориспіль» перед поїздкою до Вінницької області, це рішення Центрвиборчкому надає можливості для фальсифікацій результатів виборів. «Ми сьогодні звертаємося до суду для того, щоб іще раз довести, що саме та частина ЦВК, яка представляє Януковича, готує фальсифікацію», — зазначила Тимошенко. Вона має намір поінформувати ОБСЄ та інші міжнародні організації про те, що таке рішення Центрвиборчкому дає можливості фальсифікувати вибори. За словами ЮВТ, якщо до 8 січня ЦВК не скасує це рішення, Блок Тимошенко наполягатиме на скликанні позачергового засідання ВР.

Військо

Перебуваючи на Тернопіллі, Президент провів нараду з керівництвом Міноборони та Генштабу Збройних сил. Ішлося про забезпечення повсякденної діяльності ЗСУ, завершення бюджетного фінансування минулого року та зміцнення обороноздатності. Глава держави також погодив призначення посадовців Генштабу та Міноборони. Зокрема, першого заступника начальника Генштабу ЗСУ генерал–лейтенанта Можаровського та командувача Об’єднаного оперативного командування генерал–лейтенанта Нурулліна.

Парламент

Перше пленарне засідання Верховної Ради після свят і першого туру виборів — 19 січня — має бути присвячене розгляду проекту Державного бюджету на 2010 рік. На цьому наголошує Голова ВР Володимир Литвин. «Коли уряд подасть проект, треба припинити всю балаканину та приймати його. Держбюджет необхідно затвердити до обрання нового Президента, який має його виконувати», — наголосив спікер.