«Кассандра» віщувала аншлаг

«Кассандра» віщувала аншлаг

Донецький обласний академічний український музично–драматичний театр став першим серед двадцяти семи нині діючих в Україні музично–драматичних театрів, якому указом Президента України Віктора Ющенка було надано статус національного.

«Багато років театр залишається лідером серед музично–драматичних театрів України й працює на рівних із національними театральними колективами. Статус національного надається не будівлі, а колективу, тому ми відчуваємо підвищену відповідальність перед нашими глядачами щодо якості репертуару. Ми це усвідомлюємо і намагатимемося їх не розчарувати», — сказав художній керівник театру, заслужений працівник культури України, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Марко Бровун.

Танцюючий шива

Танцюючий шива

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щоденне горіння в слові (але не в ділі) ані на мить не покидає героїв цієї напрочуд донецької збірки, до якої, крім роману «Ельза», що дав назву всій книжці, увійшли повісті «Танцююча зірка», Szereletek і «Літо». Скажімо у згаданому романі герой дивується з того, що можна занотувати у щоденнику: «Колір її волосся чи губної помади? Довжину спіднички чи вигляд панчіх? Запах її парфумів чи смак ром–коли на її (твоїх) губах? Але ж найсуттєвіше не запишеш». Натомість ціла повість Szereletek у цій же книжці — ні що інше, як щоденник, розписаний за суворими трудовими буднями пияка і коханця.

Всі статті рубрики