НОВИНИ ПЛЮС

26.12.2009

Вибори–2010

Комітет виборців Укаїни констатує масові відмови громадян від роботи у виборчих дільничних комісіях. У звіті КВУ за грудень зазначається, що переважна більшість окружних виборчкомів вчасно сформували дільничні виборчі комісії, однак штаби кандидатів безвідповідально підійшли до формування своїх подань у ДВК. Поширеним явищем було подання до ДВК одних і тих самих осіб від різних кандидатів. Ця проблема має тотальний характер — іноді до 200 «двійників» на один округ, повідомляє прес–служба КВУ. Також частими були випадки, коли громадян включали в комісії без їхнього відома, фальсифікуючи заяви про згоду працювати у ДВК. Тож не дивно, що в деяких округах кількість відмов від роботи в дільничних виборчкомах сягає 20—30 відсотків загальної кількості членів ДВК.

Також показово, хто саме пропонував членів ДВК. Наприклад, у ТВО №156 (Рівненська область) подання на членів дільничних виборчих комісій від кандидатів Януковича, Богословської, Противсіх було здійснено однією особою.

Банкова говорить про розпуск парламенту

Із парламентської коаліції можуть вийти дві фракції. Про це в ефірі «5–го каналу» заявив заступник голови секретаріату Президента Ігор Попов. «Не виключено, що не одна, а дві фракції вийдуть із коаліції, при тому сценарії і результаті, який можна очікувати, — зазначив представник Банкової. — Тоді, звичайно, включається лічильник, і дійсно чесна і прозора гра: або за 30 днів формується коаліція з новим урядом, а якщо немає на це здібності — треба нові вибори [Верховної Ради]».

Кадиров пробує дати задній хід

Президент Чечні Рамзан Кадиров не говорив, що Україну потрібно ліквідувати і воювати з нею, стверджує його прес–секретар. Про це Альві Карімов повідомив газеті «Комерсант–Україна», хоча й визнав, що цитата Кадирова («Такі країни, як Україна і Грузія, — це хвороба Росії, яку треба ліквідувати, пішовши у наступ») відповідає дійсності. Речник прокремлівського лідера Чечні каже, що «вирвані цитати з кричущими заголовками... ми вважаємо некоректними». На цьому наполягає й журналіст агентства «Рейтер» Майкл Стотт, який брав інтерв’ю в Кадирова (газета «Дейлі телеграф» його лише передрукувала»).

Шуфрич без тями

Народного депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича госпіталізували до лікарні невідкладної медичної допомоги у Харкові з діагнозом «харчове отруєння». Як повідомляє УНІАН, «регіоналу» стало зле під час зустрічі з виборцями в Харківській музичній школі №9, що проходила в рамках його агітаційного туру на підтримку Віктора Януковича. Шуфрич знепритомнів просто на сцені, і його забрала «швидка допомога».