Життя, перерване на злеті

26.12.2009
Життя, перерване на злеті

Бріттані Мерфі померла 32–річною.

Позавчора «фабрика мрій» попрощалася з талановитою, хоча й дещо недооціненою за життя актрисою Бріттані Мерфі. Смерть зірки фільмів «Молодята», «Восьма миля», «Місто гріхів» шокувала не лише її прихильників, адже дівчина пішла з життя в розквіті сил. 10 листопада вона відзначила 32–річчя. До речі, однією з найяскравіших ролей Бріттані, яка переконала режисерів у тому, що молода актриса має справжній талант, була психічно хвора у драмі 1999 року з промовистою назвою «Перерване життя».

Тіло Бріттані вранці 21 грудня виявила її мати Шарон — актриса лежала у ванній кімнаті. Подумавши, до дочка просто знепритомніла, жінка погукала зятя, чоловіка Мерфі Саймона Монжака, і разом вони спробували привести Мерфі до тями, поклавши під холодний душ. Принаймні так стверджують журналісти, яким нібито вдалося роздобути висновок коронера, що робив розтин. Побачивши, що їхні зусилля марні, Саймон викликав «швидку». Реанімаційна бригада, яка негайно прибула на виклик, уже нічого не змогла вдіяти ні на місці, ні в лікарні, куди привезли актрису. О 10–й ранку в одній із клінік Лос–Анджелеса було зафіксовано факт смерті. За попереднім лікарським висновком — «унаслідок природних причин».

Звісно, жовту пресу така причина смерті 32–річної знаменитості не задовольнила. І, не чекаючи детальніших висновків медекспертизи (а докладні аналізи крові й токсикологічні дослідження займуть кілька тижнів), журналісти взялися розшукувати «справжню причину». Найпопулярнішими версіями є смерть унаслідок передозування медикаментів або наркотиків. А сайт TMZ.com із посиланням на друзів Мерфі повідомив, що за кілька днів до смерті вона захворіла на якусь вірусну інфекцію на кшталт грипу й приймала відповідні медичні препарати. Бріттані скаржилася рідним на погане самопочуття і нудоту. Шокований Монжак запевняє, що в дружини був звичайний ларингіт, і про такі жахливі наслідки ніхто не міг навіть подумати.

Поховали Бріттані напередодні католицького Різдва на голлівудському цвинтарі «Форіст лоун меморіал парк». На приватній церемонії були присутні рідні й найближчі друзі кінозірки. Не прийшов тільки батько, італієць Анжело Бертолотті. Вони з Бріттані й за життя бачилися рідко — Анжело, відомий в італійській діаспорі США кримінальний авторитет, покинув сім’ю, коли дівчинці було три роки. Власне, саме тому чоловік і не наважився прийти на похорон: хотів назавжди «запам’ятати свою маленьку світлу дівчинку живою». «Так я можу думати, що вона просто поїхала кудись на зйомки — хіба що трохи надовше, ніж зазвичай», — втираючи сльозу, пояснив журналістам Бертолотті.