Принц на картонці

26.12.2009

На одну ніч британський принц Уїльям перетворився на жебрака: він переночував на вулиці як звичайний волоцюга. Місце для нічлігу принц обрав у центрі Лондона під мостом Блекфрайєрс. Перевдягнутого в джинси, сірий светр і в’язану шапку безхатька, який зіщулився на картонній коробці у спальному мішку, й тато рідний із бабусею не впізнали б! Утім сяка–така охорона в принца–жебрака була: разом з Уїльямом заночували його особистий секретар Джеймі Лоутер–Пінкертон і голова благодійного фонду Centerpoint Сейя Обакін.

«Ми вжили деяких заходів безпеки — вибрали досить віддалене місце на бульварі, де нас частково затуляли сміттєві баки, — каже Обакін. — Але заховатися від холоду на бетоні було ніде, до того ж ми побоювалися, що до нас причепляться якісь наркомани, сутенери чи просто хулігани».

За ніч усі учасники експерименту не зімкнули очей від холоду — в Лондоні саме було мінус чотири. Ледь дочекавшись шостої ранку, його Високість та компанія вирушили на одну з кухонь Centrepoint, де принц особисто приготував сніданок для лондонських безхатьків. «Після цієї ночі я уявляю, що значить ночувати на вулиці щодня!» — зізнався спадкоємець британського престолу, який своїм вчинком намагався привернути увагу до проблеми безпритульних у країні.