Стрижка «під нуль» — хіт сезону

26.12.2009
Стрижка «під нуль» — хіт сезону

Молодий Дмитро Німенко (праворуч) закинув переможну шайбу у ворота «Вітебська». (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

У матчах білоруського чемпіонату кияни цього тижня без осічок розібралися з обома суперниками з ниж­ньої частини турнірної таблиці. Причому Ігор Карпенко двічі втримав ворота «Сокола» на замку. Хоча грати позавчора в Броварах проти «Вітебська» була черга Костянтина Симчука, але він захворів, а випустити молодого кіпера Михайла Балабана головний тренер «біло–синіх» Олександр Сеуканд чомусь не наважився.

У цьому сезоні київська команда вже двічі долала колектив із берегів Західної Двини з «сухим» рахунком (2:0 і 4:0). І хоч як гості пручалися при третьому побаченні, лиха доля спіткала їх знову. У першій половині поєдинку гра тривала на зустрічних курсах, та потім, як висловився наставник білорусів Сергій Корольов, його підопічним забракло свіжості. Перед вояжем до України «Вітебськ» видав серію з чотирьох перемог, останню з яких несподівано для фахівців здобув у Гомелі двома днями раніше — за булітами. «Успіх у Гомелі забрав у них багато сил, а щоб на рівних протистояти «Соколу», потрібно бути готовим функціонально й морально на всі сто відсотків», — пояснює Корольов, визнаючи поразку закономірною.

Принагідно керманич «ведмедів» похвалив українську четвірку лідерів своєї команди. Нагадаємо, що В’ячеслав Тимченко і Василь Полоницький виступають у Білорусі вже кілька років, а Юрій Наваренко та Артем Гніденко повернулися до «сябрів» у цьому сезоні, коли в Києві виникли серйозні проблеми із зарплатнею хокеїстам.

Три очки господарі забезпечили собі впродовж чотирьох хвилин на рубежі другого й третього періодів. Спочатку голом із п’ятачка на радість 400 глядачам відзначився 21–річний нападник Дмитро Німенко, а добив гостей досвідчений Євген Пастух. Другий матч поспіль гольовою передачею відзначився 39–річний Віталій Литвиненко. Найкращими у складі киян визнали Німенка й Карпенка, а в суперника — Гніденка.

Останній матч білоруської першості в цьому році «Сокіл» зіграє в Броварах у понеділок проти головного переслідувача в турнірній таблиці — «Гомеля».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Вітебськ» — 2:0 (0:0, 1:0, 1:0; Німенко, 39; Пастух, 43), «Гомель» — «Хімік–СКА» — 8:2, «Шинник» — «Юність» — 1:6, «Металург» — «Хімволокно» — 2:3.

Лідери: «Юність» — 88 (36), «Шахтар» — 75 (35), «Сокіл» — 75 (34), «Гомель» — 71 (34), «Німан» — 60 (33), «Хімволокно» — 59 (34), «Керамін» — 54 (35), «Металург» — 53 (35), «Вітебськ» — 52 (37).